Какви промени ни очакват във Facebook през 2019г.

02 май 2019 09:51   3269 прочита


Facebook официално потвърдиха, че са готови с новия дизайн на приложенията си за Android и iOS. Актуализираната визия поставя водещ акцент върху две от ключовите характеристики, а именно Events и Groups. Потребителите ще могат да изпробват сами подобренията на смартфоните в следващите няколко дни. Работи се и над интеграция за десктоп версията на Facebook, но ще са нужни месеци преди да стартира разпространението ѝ до всички профили. От компанията твърдят, че над 400 млн. потребители са активни членове на поне една група.

В социалната мрежа има десетки милиони подобни общности, които ежедневно сближават и улесняват откриването на интересно съдържание, което е и причината за новия дизайн. Обновеният интерфейс на мобилните приложения позволява по-лесно да навигирате в профила си и поставя групите, в които участвате на централно място във Facebook. Предвидени са и допълнителни инструменти, с които бързо да се присъединявате или намирате нови групи, съобразно личните си интереси. Най-голямата промяна е, че Groups раздела вече е разположен в средата на менюто, предаде TheVerge.

След като кликнете върху него ще видите персонализирана емисия с ъпдейти от всички групи, в които членувате. Алгоритмите на Facebook ще ви препоръчват и нови, които са подбрани, съобразно активността ви. Промененият дизайн включва и функцията "Меet New Friends", с която можете да се свързвате с непознати хора, които споделят същите интереси и предпочитания. Компанията също така ще започне по-активно да промотира групите във всички елементи на приложенията, сред които Marketplace и Watch./ digital.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар