Изумителна идея! Мъж измисли татуировки, които спасяват живота ви

22 юни 2020 10:50   1 коментар   4249 прочита


На 55-годишния Питър Жолдос от Унгария му хрумнала идея за животоспасяващи татуировки, която той приложи в Германия. Мъжът прави татуировки за диабетици, които в спешен случай помагат на лекарите да изберат правилните лекарства за тези пациенти.

Питър работи в Rock Tattoo Studios под псевдонима Peter Ink Floyd. Той и неговите колеги правят безплатни татуировки за хора с диабет (шест милиона души с болестта живеят в Германия), което отнема само 30 минути.

Такива татуировки - кръг, в който е посочен типът диабет на пациента - в случай на силно увеличение или намаляване на нивото на захарта, ще могат да подскажат на лекарите какво да правят, ако човек се разболее.

Защо са толкова важни тези татуировки, разказа пред bild.de Вероника Матуриц, която също работи в студиото: „Един мъж припадна два пъти. Всички си мислеха, че е просто пиян. На два пъти изпадна в кома, той трябваше да се научи да говори и да ходи отново. Тогава той си направи тази татуировка. Когато отново получил диабетен шок, след 15 минути му беше оказана необходимата помощ.“

Екипът на Rock Tattoo направи такива татуировки за 30 души. Петър Жолдос, който също е диабетик, преди две години и половина изрисува такъв кръг на ръката си. /глас.бг

1 коментар
22 Юни 2020 20:49 | Някой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много умно, няма що. 99 % от хората си драскат абсолютни глупости по телата като йероглифи, задници на котки по пъповете, черепи, кръстове и тъпи цитати и един човек най-накрая е измислил нещо горе-долу функционално. Хората са депресиращо прости.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар