Избягалата вирусоложка от Китай с нови шокиращи разкрития за произхода на COVID-19

19 септември 2020 05:28   4 коментара   4200 прочита


През декември доктор Ли-Менг Ян трябва да изследва клъстер от хора, заразени с нов вирус. Тя е учен от катедрата за обществено здраве на Университета в Хонконг, но тъй като е получила дипломите си в Китай и добре владее мандарин, е изпратена да изследва тази "странна плевмония" в Ухан. Там тя открива мащабна операция за прикриване на информация, както и това, в което всички се съмняват - че вирусът е бил създаден в лаборатория. В интервю за британската телевизия iTV Ли-Менг Ян разказа как е била принудена да си мълчи, но е знаела, че трябва да предупреди хората за опасния вирус.

За да разкаже това, което знае, тя напуснала Китай и избягала в САЩ, където живее на тайна локация. "Вирусът идва от лаборатория. От лабораторията в Ухан, контролирана от китайското правителство", категорично заяви Ли-Менг пред iTV и допълни, че има доказателства за това, които съвсем скоро ще публикува, за да ги види целия свят. Сред тях е и доклад, който тя и още трима учени от Хонконг са изготвили за произхода на коронавируса. Тези трима учени, включително и доктор Ян, обаче са от групата Rule of Law Society, която е основана от бившия съветник по сигурността на Доналд Тръмп - Стивън Баннон.

Докладът, който не е рецензиран, гласи: "Теорията за естествения произход, макар и широко приета, няма съществена подкрепа. Алтернативната теория, че вирусът може да е дошъл от изследователска лаборатория, обаче е строго цензурирана в рецензирани научни списания".

Учените твърдят, че имат достатъчно информация да потвърдят това, но докладът им не дава повече нова информация за COVID-19. След това доктор Ли-Менг Ян се появи и пред Fox News, където отново заяви: "Имам доказателства, които да ви покажат защо те могат да го направят, защо са го направили и как са го направили. Научният свят си мълчи, защото работи заедно с Комунистическата партия в Китай.

Те не искат хората да знаят истината. Ето защо ме подлагат на репресии, искат да изчезна..." Но почти никой не вярва на доктор Ян. Самият Хонконгски университет излезе със становище, в което твърди, че изявлението на д-р Ян не съответства на ключовите факти, нямат научна основа, а прилича повече на разпространяване на слухове."

Дори сайтът на Fox News качва интервюто с Ли-Менг Ян с предупреждението, че информацията в него е невярна. От своя страна Twitter и Facebook блокираха профилите на вирусоложката, в които имаше над 600 хил. последователи. Политиката на социалните мрежи е просто да маркира постове, които разпространяват невярна информация, с предупреждение. Но от социалните мрежи отказват да коментират пред The Independent защо са прибегнали до по-сериозна стъпка.

Източник: dnes.bg

 

4 коментара
19 Септември 2020 08:21 | Някой
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Китайците са боклуци и скапани некадърници, защото са шибани комунисти. Китай дължи репарации на целия свят за вируса, на България около 30 милиарда лева за щетите по икономиката.


19 Септември 2020 11:08 | джоро
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

какво ли не прави човек срещу заплащане и омраза?! явно само тя ги разбира нещата, а всички учени са прости и подкрепят комунизма! дори и сащ!


19 Септември 2020 11:12 | джоро
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

до някой : и затова са първа икономика в света! я кажи тогава колко репарации дължи сащ на света заради всичките войни, дето ги водеха и водят сега и на милионите мигранти зааради арабската "пролет"!?


19 Септември 2020 12:57 | Някой
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До джоро: като не искаш да получаваш репарации, иди си в Китай да лижеш топките на другарите ти жълтури. Очевидно не си българин, а китаец.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар