Испански държавен служител не е ходил на работа 6 години и никой не е разбрал това

30 юли 2019 09:49   1 коментар   5226 прочита


69-годишен испански държавен служител не е ходил на работа в продължение на 6 години, информира CNBC. Това обаче се разбира едва след като Хоакин Гарсия е трябвало да получи награда за лоялна служба за две десетилетия и се е оказало, че той не е работил през последните шест години.

Гарсия е работил като инженер от общинския воден съвет в Кадис, Испания, където е трябвало да контролира пречистването на отпадъчни води.

„Той все още получава заплата“, казва пред Guardian зам.-кметът Хорхе Блас Фернандес. „Мислех си, къде е този човек? Пенсионирал ли се е? Умрял ли е?“, допълва той.

След като бившият управител на водния борд, чийто офис се е намирал срещу този на Гарсия, казал на Фернандес, че не е виждал служителя си от няколко години, зам.-кметът е решил да разпита самия Гарсия.

„Попитах го: Какво правиш? Какво прави вчера? А предишния месец?“, обяснява Фернандес и добавя, че не е получил отговор.

През тази седмица съдът е решил да глоби испанския служител с €27 хил. В своя защита Гарсия е обяснил пред съда, че е ходил до офиса си, но не е могъл да поддържа редовния си график. Той добавя, че е бил жертва на тормоз на работното място поради политическите си разбирания./economic.bg/


Още за: служител   работа   служба   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
30 Юли 2019 13:11 | я
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пак ли? През 2016г. същото писахте. Отдавна не е имало нещо за онлайн поръчана рокля.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар