Германия се хвана за главата: 60 българи, натъпкани в един дом – смрадлива сбирка! 

30 януари 2021 05:14   3 коментара   5499 прочита


Германия се хвана за главата: 60 българи, натъпкани в един дом – смрадлива сбирка! 
 

 
Полицията в германския град Вагенфелд е прекратила сбирка на около 60 души в частно жилище, съобщи германската осведомителна агенция ДПА. 

Според 30-годишния наемател на жилището, сбирката била всъщност религиозна служба на българска християнска общност. Властите обаче твърдят, че множеството, което се било разпределило в различни помещения в жилището, не спазвало хигиенните предписания в условията на пандемия - участниците в сбирката, сред които и деца, нито носели предпазни маски, нито пък спазвали дистанция. 

За сходни случаи съобщиха и от Гелзенкирхен, където полицията е прекратила две сбирки с по около 60 души, провели се в жилище на наематели от Румъния. А в град Есен е била прекратена църковна служба с над 90 участници, повечето от тях също румънски граждани от Гелзенкирхен, които не спазвали ограниченията, наложени заради пандемията. 

Боклуци, гюрултия, сбивания 

В Гелзенкирхен живеят около 8000 души от България и Румъния, а местните отдавна се оплакват от тяхното поведение, пише "Вестдойче Алгемайне Цайтунг" (ВАЦ) и цитира документ на общинските съветници, според който интеграцията на идващите от България и Румъния в града се е провалила. 

Последният конкретен повод за тревогата на местните политици е опитът на медицинските служби да помогнат на разболял се млад човек. Негови съседи и роднини обаче попречили на санитарите да влязат в жилището, а след като болният починал, събралите се в жилището 50-60 души не позволили трупът му да бъде изнесен. 

Сградата, в която се разиграват събитията, е обитавана главно от семейства, пристигнали от Югоизточна Европа. ВАЦ пише, че проблемите с тях не са от вчера, а съседите им непрекъснато се оплакват заради изхвърляните от тях отпадъци, неистови крясъци, даже размирици,предава глас бг. 

В същото време хората от България и Румъния често пъти стават жертва на безскрупулни гешефтари, които им дават под наем разпадащи се жилища срещу пари, каквито иначе никога не биха получили, коментира изданието. 

Интеграцията – трудна задача 

Бившият кмет на Гелзенкирхен Франк Барановски се опитва да обясни защо досега не е бил решен поне проблемът с боклуците: "Част от живеещите тук румънци и българи идват от региони, където почти няма организирано сметосъбиране. Освен това част от наемодателите поставят твърде малки контейнери, тъй като таксата за тях е по-ниска". 

3 коментара
30 Януари 2021 09:29 | боби
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

мангали са били, чернилки, орки, миризливи гюпци, не българи, айде малко по точни да сте


30 Януари 2021 19:38 | аигъра.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

боби и сестрати е в кюпа между тях .тихо еи от такива мизерници като теб сме на това дередже виж си своето обкръжение не се занимаваи с хора които искат да работят. мерзавецо.


30 Януари 2021 22:49 | НИК
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

не пишете че са българи а мангали. тази паплач не може да се интегрира
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар