Феномен! Вече 30 години благоевградчанката Катя Илиева живее без сън

24 май 2023 10:37   4 коментара   10896 прочита


Тя е от Благоевград. И изумява всички. Защото спи само два часа на нощ. Учените са безсилни пред феномена Катя Илиева, която живее вече близо 30 години без сън .

Феноменът не е свързан с някакъв жесток инцидент, като загуба на близък или катастрофа, което би било обяснимо при подобни случаи. Един хубав ден жената чела до късно и заспала в два през ноща. След два часа се събужда напълно бодра и свежа. От тогава, вече повече от 30 години, Катя заспива точно в два и става в четири. Нито минута по-рано или по-малко.,предава Стандарт.

Навремето Военномедицинската академия проявили интерес към нея. Приемана е няколко пъти в неврологията, но не разгадали тайната как може, организмът да се въстанови с такава минимална доза сън. В крайна сметка, невролозите стигат до заключението, че мозъкът и биоритмите й сами се настроили на някакъв ненормален за човека ритъм, който устройва организма й.

От години Катя спазва собствена диета и поддържа тонус само с плодове и зеленчуци без никакво олио.

 

Другото хоби на Катя е билкарството и цветарството. Самата тя познава и използва над 200 билки. В градинката си в с. Черниче отглежда над 40 сорта рози, включително най-екзотичните.

Катя Илиева вече е свикнала с нетипичното си безсъние и нечовешкия си тонус. Себе си не вижда като феномен или недоразумение на природата. “По-различна и имам възможност да направя много неща в живота си, за които обикновените хора нямат време”, казва за себе си дипломираната химичка.


Още от: Любопитно

Принтирай статия
4 коментара
24 Май 2023 14:38 | До Струма
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

вие сте малко по-зле от неандерталци


24 Май 2023 16:00 | Съседка
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Рядко злобна и лоша жена е Катя Илиева. Само като си помисля тръпки ме побиват. Да разкаже "феномен" как крадеше от общите пари на блока. Свиня долна!


24 Май 2023 20:38 | Стефчо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Добре де, а през останалото време какво прави?


24 Май 2023 21:28 | Джумаята
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

каква Благоевградчанка е тая селянка-поредната фолклорна емигрантка в Благоев-СЕЛ !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар