Еврейски мъдреци със зловещи предсказания: Краят на света ще започне с война между Турция и Русия

12 декември 2015 09:30   2 коментара   7438 прочита


Като чуете, че руснаците са завладели Крим, да знаете, че е дошло времето на Месията, предупреждава Виленският Гаон

В последно време отношенията между Русия и Турция рязко се изостриха, а от небитието започнаха да се появяват различни пророчества по темата, изречени от различни старци, гадатели и мъдреци. Британското издание Daily Star публикува материал, посветен на оракули, които, както се оказва, много отдавна са прогнозирали проблемите между двете страни. Двама от най-уважаваните в еврейската история деятели отдавна са предсказали, че войната между Турция и Русия ще доведе до глобален Армагедон. Сега на фона на постоянно повишаващото се напрежение в отношенията между двете страни това предизвиква все по-нарастваща тревога – човечеството вероятно се намира на границата на пълно унищожение.

Еврейският равин и кабалист Елиаху бен Шломо Залман, известен като Виленския Гаон, малко преди смъртта си през октомври 1797 г. предупреждава хората да се готвят за края на света, който ще дойде, след като „Русия завладее Крим”. Това зловещо пророчество може да се свърже със събитията от пролетта на миналата година, когато след референдум Крим стана руски регион.

Еврейският оракул също така е предсказал, че Русия ще започне война с Турция – плашеща перспектива, която напоследък става все по-вероятна. „Когато чуете, че руснаците са завладели Крим, трябва да сте наясно, че е дошло времето на Месията – неговите стъпки се чуват”.

Пророчествата на Виленският Гаон са пазени в дълбока тайна, но миналата година далечният му потомък – равинът Моше Штернбух, ги разкри пред обществеността за първи път.

Друг мъдрец от същата епоха – Израил Бен Елиезер (1698-1760), предсказва, че руснаците ще се обединят с мюсюлманите преди последната битка. В сирийската гражданска война Москва вече е сключила съюз с президента на Сирия Башар ал Аасад, с ислямския режим в Иран и с ислямистката организация „Хизбула”

Кървавият конфликт все повече и повече привлича много заклети врагове от двете страни на конфликта, в това число Русия и САЩ, Сирия и Турция, Иран и Саудитска Арабия, Франция, Великобритания, Германия...

Бен Елиезер, по-известен като Баал Шем Тов (притежател на добро име), също има подобно ужасно пророчество. „Руснаците ще дойдат и ще дойдат заедно със синовете на Исмаил”, предупреждава той./БЛИЦ

2 коментара
12 Декември 2015 16:38 | ***
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Стига плашихте хората! Като ще идва краят, да идва, ама защо до тогава да живеем в ужас! Пък и нищо не се знае още. Крим е бил руски и завладян много преди 21 век, така че майната му на пророчеството! Пък и на списвачите на подобни статии - майната ви!


12 Декември 2015 16:39 | ***
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И Руско-Турска война вече е имало след онова пророчество, така че отново - майната ви!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар