Експерт по връзките и социолог разкриват: Мъж, който притежава тези 11 характеристики, е перфектен за жените

15 април 2024 00:21   1 коментар   4470 прочита


Една характеристика, която всички забравят, а без нея няма любов 

Какво искат жените? Този въпрос измъчваше известния Зигмунд Фройд, а експертът по връзките Бабита Спинели и социологът Дженифър Гунсалус предлагат своята версия на отговора, като изтъкват 11 качества, които един мъж трябва да притежава, за да бъде истински партньор на една жена. 

Основните характеристики са: 

• Състрадание 
Социологът каза, че жените често й казват "колко много искат техните партньори, техните съпрузи, да се свържат с тях емоционално". Жените ценят мъжете, които могат да ги разберат и с които могат да говорят за чувствата си. 

• Конфиденциалност 
„За да се чувства една жена сигурна в една връзка, тя трябва да има надежден партньор. Ето защо тя търси мъж, който изпълнява обещанията си, който е там, когато има нужда от помощ и който е последователен в изборите и действията си“, каза Спинели. 


• Самоувереност 
За разлика от арогантността, увереността е привлекателна за жените. Самоувереността е знак за стабилност, инициативност, а когато имате партньор, който не се съмнява в себе си, по-лесно ще изградите доверие. 

• Отговорност 
Някои мъже „бутат проблемите под килима“, пренебрегвайки ги, а жените харесват, когато партньорът им проявява отговорност в трудни ситуации. 

• Емоционална сигурност 
Жените търсят мъже, които създават безопасна и стимулираща среда, където могат да изразят емоциите си. Чувството за емоционална безопасност освобождава жените да говорят за чувствата си без страх, присмех или осъждане. 


• Интегритет 
„Почтеността е „честност и придържане към силни морални принципи“, а това е важно за една здрава връзка“, каза Гунсалус. Той подчерта, че човек, който държи на почтеността си, е честен и съобразен с морала. 

• Комуникация 
Откритата и честна комуникация е същността на всяка връзка. Мъж, който се грижи за това, е много привлекателен избор за жените. 

• Уважение 
„Жените искат мъже, които се отнасят към тях с уважение, които ценят тяхното мнение и независимост“, казва Спинели. Без уважение няма любов, въпреки че някои биха искали да наложат различно виждане. 

• Замисленост 
Когато мъжът обмисли добре преди да вземе важно решение – за своите действия, комуникация и избори, това е знак, че е мъдър и аналитичен. И когато видят това качество в един мъж, жените го свързват с любовния си избор, така че са сигурни, че решението им за връзка е силно и трайно. 


• Остроумие 
Тази черта носи със себе си много забавление, а е известно, че доброто забавление е критерий за успешна и дълга връзка. 

• Амбиция 
„Чувството за цел и мотивация е вдъхновяващо за жените, особено тези, които имат определена визия за живота и искат партньор, който може да разбере техния стремеж, амбиция и желание за успех“, подчерта Спинели, съобщава Mind Body Green. 

 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
17 Април 2024 16:36 | ...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

у нас трябва да си баровец, мутра, чалгаджия и да имаш много пари, коли, апартаменти... това харесват за съжаление жените, а написаното по-горе е за страни от белия свят, има мъже, като написаното в статията, но те не се ценят и не са интересни, у нас не се цени истинското, а и жените не са такива, каквито би трябвало да бъдат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар