Две бездомни кучета спасиха сляпа жена от кално тресавище 

23 януари 2022 06:57   3276 прочита


Две бездомни кучета спасиха сляпа жена от кално тресавище 
 

Често се казва, че кучето е "най-добрият приятел на човека". Много от нашите четириноги приятели успяват да докажат това твърдение отново и отново. 

Никое друго животно не е толкова лоялно към своите стопани, а често дори към непознати. Повечето породи кучета са много самоотвержени по природа и ще положат всички усилия, за да пазят другарите си в безопасност, често пренебрегвайки собствената си безопасност. 


 
Историята започна, когато мъж на име Аке Срисуван публикува снимки на своята страница на възрастна жена, която е паднала в калта, и две кучета, които я спасяват. На първата снимка виждаме едно от двете бездомни кучета, което сякаш се грижи за жената край реката. На втората снимка виждаме околността по-ясно и виждаме и второто куче, което държи под око приятеля си и възрастната жена. 

Очевидно възрастната жена не се чувствала добре. Тя е сляпа и изглежда явно дезориентирана. 

Дрехите й са мръсни и покрити с кал и беше ясно, че тази възрастна дама има нужда от помощ. Всъщност двете бездомни кучета останаха до нея дълго време, за да я пазят и да я предпазят от потенциални заплахи, преди да пристигне помощ. 

Когато снимките станаха вирална в страната, историята на възрастната жена привлече вниманието на местните власти. 

Властите са направили всичко възможно да намерят жената и двете кучета. 


 
Според местен новинарски сайт жената и двете кученца са били откарани в местно медицинско заведение, където са получили лечение и помощ. 

За съжаление не се знае много за текущото състояние на жената или двете кучета, но е окуражаващо да се чуе, че им е оказана медицинска помощ. 

„Самоотвержеността на кучето идва от вълчия произход на кучето и вековете на развъждане, което означава, че кучетата инстинктивно знаят кога човек има нужда от помощ“, пише Scottsdale Pet Hotel за лоялността на кучетата. "Ако проявите доброта, кучето никога няма да ви изостави и ще рискува живота си за вас. " Petel. bg

 
 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар