Дъщерята на премиера проговори: Баща ми Гълъб Донев е домошар, готви и градинарства!  

16 август 2022 06:15   2 коментара   6139 прочита


Единствената дъщеря на премиера Гълъб Донев – Габриела, направи емоционално откровение, посветено на баща й, в което разкри какви са техните отношения и какъв е извън политиката той. Щерката на служебния министър-председател е публикувала изповедта си в социалните мрежи няколко месеца преди татко й да застане начело на държавата по повод неговия рожден ден. 

„Баща ми на 55. Голямо число. Той винаги е бил нещо като Ин и Ян за мен. Две части, антиподи, които живеят в едно цяло. В едната част е публичният образ, който сякаш повече от 20 години търпи развитие, но не и промяна. Това е тате в костюма, с който аз толкова съм свикнала, с който сякаш се е сраснал. В един момент в детството ми толкова бях запомнила тате с костюм, че в редките случаи, когато обличаше ежедневни дрехи, сякаш не беше той. Но това е самата истина. Работата за него е страшно важна и това е напълно разбираемо”, споделя Габриела и продължава разказа си. 

„Има една страхотна теория на Гари Чапмън за езиците на любовта. Езикът на баща ми е service – или това да бъдеш в служба. Той е до болка изпълнителен и лоялен. Вечно отговорен за нещо, дори понякога дразнещо много си тежи на мястото. Та, според мен, заради този му език на любовта, баща ми е така влюбен в работата си. Дотолкова, че това е една цяла личност – човек в човека. Другото му лице е в личния живот. В него той е домошар, обича да готви, обича да градинарства, обича, не – обожава кучетата. Малко би било да кажа, че е най-добрият баща на света. Не мога да си представя дъщеря да има по-здравословна връзка с баща си. Той е рамо, на което да се опреш, гръб, на който да полегнеш. Баща ми е родител, с който лесно можеш да се посъветваш. Може би най-много оценявам, че не ми се е натрапвал. Позволил ми е да съм толкова различна от него, да бъда себе си и винаги ме е подкрепял, а това е безценно”, разкрива за непознатата същност на Донев неговата единствена дъщеря. 

„От миналата година баща ми е и дядо. И въпреки малкото време той е успял някак си да се внедри 
в живота на сина ми. Имат своите малки ритуали. Например да седят тримата с дакела пред прозореца и да си говорят разни неща. И това може да продължи вечно, ако не ги прекъснеш. Не знам какво си говорят, но знам, че един ден, когато Роби порасне, ще оцени тези малки разговори. Бъди здрав, тате! Благодаря ти за всичко, което си за мен! Обичаме те! ”, завършва изповедта си Габриела. 

Тя е дарила премиера с първородно внуче на име Робърт в края на миналата 2021 г. Малчуганът е плод на любовта й с дългогодишната й половинка Тери Фолев, който е успешен рали състезател в България. Гълъб Донев е женен за известната столична зъболекарка Нели Евлогиева, а Габриела е тяхното единствено дете. Наследничката на Донев е дипломирана актриса, но никога не се е занимавала активно със сценична дейност. Преди да забременее, е основала школа за млади таланти, която в момента е на пауза, тъй като Габриела не може да съчетава майчинството с активната работа. 
Ретро


Още от: Любопитно

Принтирай статия
2 коментара
16 Август 2022 09:22 | Маг
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Габриела, Робърт!!! Ето така се запазва българщината!


16 Август 2022 12:19 | БСП
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Щом е ЗКПЧ логично е да е кръстил Наташа.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар