Доган към младите от ДПС: Социалните мрежи често демонстрират нищета на духовността  

11 февруари 2024 08:21   1 коментар   2870 прочита


"Социалните мрежи много често демонстрират нищета на духовността в комуникационното пространство на нашето време. Според мен имате нужда от дълбинно осмисляне на базовите ценности, които споделяме, както и на основните принципи, до които е достигнал човешкият Разум в разбирането на себе си и на света, който обитаваме". 

Това е част от обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към националната конференция на младежката организация на партията. Верен на стила си, Доган разсъждава върху философски и политически въпроси. 

Той посочва, че промените които се случват в момента, са по-важни и от онези през 1989 г. 

 

"Тогава цялата комунистическа диктатура обидно бързо рухна пред очите на няколко поколения и се замени с така очакваната Демокрация и Пазарна икономика. Въпросното "обидно бързо рухване" на една система създаде предпоставки за "спомени и размисли" за пасивността и бездействието на голяма част от цели поколения. Част от тях намериха покой в травмиращи компенсаторни механизми, а друг малък сегмент от обществото потърси изход в метаморфозата си в "Герои на нашето време", заявява Доган. 

Според него една от най-трудните задачи е да "намериш себе си и своя път на развитие" и в професионалното, и в социалното израстване. За да се справиш с това препятствие, трябва да опознаеш себе си. 

"Приемете го като аксиома: вашият вътрешен свят е не по-малко сложен от света, в който живеем! Тъкмо затова самопознанието е условие да познавате и представлявате и другите. С други думи, ако искате да се занимавате с политическа дейност, на първо място е необходимо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, защото ако не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общност, общество и т. н.. "Умението" ни да представляваме другите е една функция от неопределена оценъчна сплав на нашата самооценка, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата специфична опция за евентуално представителство на другите", посочва Доган. 

На края той призовава младите важния въпрос за съпредседателството на организацията им, защото това щяло да активира повече хора. По сходен начин наскоро Доган описа и бъдещето на партията – със съпредседатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. БГНЕС


Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
11 Февруари 2024 11:25 | Гласувам за ДПС.
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Другите млади не струват ли
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар