Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018  © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)
   –егистрац舫абравена парола

ƒнес настъпва астрономическото л€то


21 юни 2018 10:08   2769 прочитаЌа 21 юни, в 13.07 часа настъпва астрономическото л€то. “о започва с л€тното слънцестоене, което бележи и най-дълги€ ден в годината. ƒнес слънцето изгр€ в 5:49 часа и ще залезе в 21:08 часа, а продължителността на ден€ е 15 часа и 19 минути.

¬исоко греещото над небесни€ екватор —лънце и гол€мата продължителност на ден€ затопл€т климата в северното полукълбо на «ем€та, докато в южното полукълбо на планетата е обратно – там на тази дата започва астрономическата зима, об€сн€ват астрономите.

” нас в ден€, в който л€тото настъпва, ще е предимно слънчево. —лед об€д над —еверна и «ападна Ѕългари€ ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временни усилвани€ на в€търа. ўе е топло, след об€д в равнините - горещо, с максимални температури между 29 и 34 градуса.

¬ петък и събота, под вли€ние на добре изразен студен атмосферен фронт, отначало в северозападната половина от страната, а през втори€ ден - в източните и южните райони, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ќа много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. ¬ отделни райони, по преминаващи€ фронт, валежите ще са интензивни и значителни по количество. ќчакват се градушки.

— повече слънчеви часове и с високи температури ще бъде в петък в югоизточната половина от страната. — усилване на в€търа от северозапад, в събота в »зточна Ѕългари€ - и от север, температурите ще се понижат значително - с 5 до 7 градуса и максималните ще са между 21 и 26 градуса./bulnews.bg/

ќще за: л€то  година  ден ќще от: Ћюбопитно

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.