COVID-19 уби бащата на Стефан Шарлопов

03 декември 2020 17:48   1 коментар   5688 прочита


Христо Шарлопов, бащата на бизнесмена Стефан Шарлопов, починал внезапно преди две години, е загубил битката с Ковид-19, съобщиха негови близки, цитирани от "Флагман". Шарлопов-старши е издъхнал в столична болница. Вирусът го поразил буквално за 3 дни – от поставянето на диагнозата до смъртта му.

Макар и на 91 години той имаше здрав дух и до последно водеше активен живот. Дори подготвяше издаването на нова книга, която смяташе да представи след края на пандемията.

Христо Шарлопов трябваше да навърши 92 години на 13 февруари. Той е едно от известните имена в бургаската журналистика. Имаше и докторска степен по икономика. Шарлопов-старши остави и впечатляващ завет на поколенията. Книгите му „Духът на земята”, „Бащите ни” и особено „Попътни знаци” ще оставят трайна следа за писателя, поета и блестящ публицист Христо Шарлопов.

Съпругата му Ева Шарлопова, на която е кръстена голямата дъщеря на бизнесмена Стефан Шарлопов и наследничка на империята му, почина през 2017 година. Година по-късно внезапно, в разцвета на силите си, ни напусна и Стефан Шарлопов.

Поклон пред паметта му! 


Още за: шарлопов   ковид   баща   Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
04 Декември 2020 10:22 | Др.
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя си е за там.
Колко млади хора умряха не пишите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар