Български гражданин преби и подпали двама полицаи на Острова

13 септември 2020 09:16   4253 прочита


Това е първата снимка на ченгето-герой, което бе „подпалено“ от мъж, който впоследствие бе обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда и палеж, пише The Sun. Вчера в съда се яви 30-годишен мъж, обвинен в нападение срещу полицай, получил впоследствие тежки изгаряния.

Българският гражданин Благовест Хаджигеоргиев, без постоянно пребиваване, беше обвинен в тежка телесна повреда с умисъл срещу Даръл Марес и умишлен палеж с намерение да застраши живота му. Инцидентът се случил пред училище в Нюкий.

Полицаят е получил сериозни изгаряния на ръцете и краката и е откаран в болница с „животозастрашаващи рани“, докато се е опитвал да се справи с мъж, който е действал агресивно близо до училище Newquay Tretherras, в петък сутринта около 10. 20 часа. По-късно стана ясно, че инцидентът така или иначе не е бил свързан с училището. Българският подсъдим също беше обвинен в опит за тежка телесна повреда с умисъл срещу втори полицай - Алън Лентън, който останал невредим.

51-годишният Даръл Марес, базиран в Нюкий, е претърпял сериозни изгаряния по тялото си, което е довело до това, че той е бил откаран по въздух в болница Трелиске в Труро за лечение. Обвиняемият се яви в магистратския съд на Труро и му беше наложена мярка за неотклонение, за да се яви пред съдия в Кралския съд на града на 13 октомври.

Марес е преместен в болницата Дерифорд в Плимут, където вчера състоянието му е "стабилно", а шефовете на полицията казват, че стои "седнал и в добро настроение".

Превод: БЛИЦ 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар