Братя Галеви скараха Борисов и Манолова ,започва съдебен процес

16 октомври 2020 08:57   2 коментара   5506 прочита


  Софийският районен съд заседава за първи път по делото „Манолова срещу Борисов“. – обяви гордо бившата омбедсманка на България, родена в Кюстендил. 

„Съдя Борисов заради позорното му поведение буквално ден преди кметските избори в София, когато той обяви, че с екипа ми сме били във Волуяк да правим уйдурма и да спазаряваме роми, които да твърдят, че ГЕРБ и Фандъкова им плащат, за да гласуват. Също така, че Галеви чрез ромски лидери са ми помагали в изборите, което е клевета. “ 

Това каза специално пред телевизия Евроком председателят на „Изправи се. БГ“ Мая Манолова. 

„Защо Мая Манолова не съди екскметът Първан Дангов, който я кръсти „Сестра Галева“ на няколко пресконференции. Не е ли защото най- много обича да се люлее на гърба на силен на деня? “- пита Тодор Георгив на редакционната ни поща. 

„Името и бе дадено, след като след като Мая Манолова държа похвална реч в подкрепа на Пламен Галев и Ангел Христов на градско събрание в Дупница. Събранието се проведе в Спортната зала в Дупница по повод отчет на бюджета от първите шест месеца от управлението на галевия кмет Атанас Янев. На събранието над 1 600 дупничани слушаха Памен Галев, който се отчете като, че е кмет на Дупница, а Атанас Янев слушаше и потвърждаваше с кимане на глава, като знак, че Галев говори истината. На трибуната Галев покани и Мая Манолова с бурни ръкопяскания. Дангов загуби изборите срещу Атанас Янов, тъй като БСП го изостави и подкрепи кандидата на Братя Галеви, който също беше член на партията. “- коментират на фейсбукстаницата ни читатели. 

„Нали си спомняте, че тогава Първан Дангов реши да тръгне срещу силните на деня – т. нар. братя Галеви. А Галеви не бяха случайни хора. Те имаха железни позиции пред правителството на тройната коалиция. Цял министър на вътрешните работи – Румен Петков, тогава дойде в Дупница, за да обясни колко почтени бизнесмени са Пламен и Ангел и колко много бърка Дангов, като си отваря фронт срещу тях. 
Малко преди да тръгне на война срещу „братята” им беше връчил приз за предприемачи номер едно на Дупница? Как стават тези работи? Как един отговорен кмет, мислещ за благото на общината, тръгва да гони най-големите си инвеститори, които, освен това, благодарение на влиянието си в София, са могли да създадат и вероятно са създали невероятни проблеми на общината? “ 
„Дангов провали мандата си, защото реши да воюва с Галеви. Ако им беше целунал ръка, държавните субсидии вероятно щяха да потекат като пълноводна ръка към Дупница. Но той тръгна на битка. И аз мисля, че беше прав. Защото все още вярвам, че принципите и моралът са по-важни от парите. „- коментира приживе бившият зам. -кмет на Дупница, вече покойник Красимир Георгиев и добавя: Вярвах, че Дангов, макар и с коренно различни убеждения от моите, специално по този въпрос мисли като мен. Сега се оказва, че съм се лъгал. Трябваше да се сетя, че се е променил или, по-скоро, че винаги е играл театър, когато преди няколко месеца беше устроен като шеф на Агенцията по храните в Кюстендил с благословията на една дама, която доскоро ненавиждаше и наричаше публично „сестра Галева”. “ 

На практика Мая Манолова не само, че не му се е разсърдила за псевдонима, но по думите на Красимир Георгиев и десетки дупничани, тя го е протежирала за шеф, от позицията си на депутат и председател на НС от БСП. 


Още от: Любопитно

Принтирай статия
2 коментара
16 Октомври 2020 13:35 | ���
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Истината боли Мая. Много си долна. Но господ гледа


16 Октомври 2020 15:12 | Лошия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Само дето в село Волуяк няма роми.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар