Болничният шеф с най-висока заплата Мазнейков плаче за пари от държавата 

10 септември 2020 07:48   5 коментара   6671 прочита


Както преди време стана ясно, д-р Христо Мазнейков, управител на МБАЛ „Света София“, е болничният директор у нас с най-тлъста банкова сметка. От имуществената му декларация се видя, че той взема над 1 645 000 лева за една година. Това прави заплата от 137 000 лева на месец, съобщи ПИК 

Явно с цел да изкара „повишение“ Мазнейков, на когото преди години временно бяха отнети правата да практикува медицина, този път се опитва да проси пари не от кой и да е, а от НЗОК. 

Той настоява касата да сключи договор с болницата му за нови 52 клинични пътеки, а това е в разрез с всички съществуващи правила и закони. Със законообоснован отказ оттам му отказали и това изкарало Мазнейков от равновесие, тъй като така болницата му няма да може да „лапне“ допълнителни приходи. 

Предложили му да работи по пътеки за лечение на пациенти в тежко състояние с Ковид, но той категорично отказал и настоявал за договор по дейностите, които той подал. 

Исканията му не спрели дотам, а дори настоял договорът и плащането по него да влязат в сила още тази година, разкриват медици. Според законовата уредба това е невъзможно. Именно тогава Мазнейков започнал да заплашва със стачки. 
Явно това е поредният път, в който иска да измъкне пари, но този път не от пациент, а от държавата. 

Именно сред пациентите си, от които не приема направление за преглед, а ги кара да си плащат, ортопед-травматологът е известен като такъв, който само „муфти“ за пари. Същият беше осъден и след случай от 2006 г. за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност и му бяха отнети лекарските права за година. 
 
 

 

 

5 коментара
10 Септември 2020 15:24 | 987
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

...след като си направи болница с парите от външно търговската сметка на АПК Петрич, от татко му...


10 Септември 2020 17:05 | историк
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Наглото кефалско говедо, което ограбва хората, с безграничната алчност и цинизъм, се подиграва в лицата ни, уважаоеми данъкоплатци!!!


10 Септември 2020 17:29 | д-р Ох Боли
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя некадърен петръчки кафал осакати сума ти народ. Да се издържа сам, ако е много кадърен!


10 Септември 2020 20:40 | Ку
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За такива има Ц4...


11 Септември 2020 00:57 | ������.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НАЙ НЕКАДЪРНИТЕ ДОКТОРИ СА ТАМ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар