Бил Гейтс и съпругата му се разделят след 27 години брак 

04 май 2021 07:57   1 коментар   3049 прочита


  

Гейтс беше начело на Майкрософт до 2000 г. и после постепенно намали ангажимента си в компанията, която съоснова с Пол Алън през 1975 г. Той беше председател на борда до 2014 г., след което остана негов член до 2020 година. 

Основателят на Microsoft заяви, че той и съпругата му се разделят след 27 години брак 


 
Милиардерът Бил Гейтс, съосновател на корпорацията Майкрософт, и съпругата му Мелинда, обявиха, че са решили да се разведат след 27-годишен брак, предадоха световните агенции. 

"След дълбоки размисли и много усилия по нашата връзка, ние взехме решението да сложим край на нашия брак", написаха в Туитър отделно двамата съпрузи. 

"През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и изградихме една фондация, която работи по целия свят, за да помогне на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот", се казва още в изявлението. 

"Продължаваме да вярваме в тази мисия и ще продължим да нашата работа заедно във фондацията, но вече не вярваме, че можем да вървим напред като двойка в този етап от нашия живот", се допълва още в текста. 

Бил и Мелинда Гейтс молят да се запази правото на лично пространство, на тях двамата и на цялото им семейство сега, когато те навлизат в нов живот. 

Бил Гейтс е един от най-богатите хора в света на стойност около 124 милиарда долара според Forbes. 


 
Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е похарчила милиарди в борба с каузи като инфекциозни заболявания и насърчаване на ваксинациите при деца. Заедно с инвеститора Уорън Бъфет - Гейтс стоят зад Giving Pledge, който призовава милиардерите да се ангажират да раздадат по-голямата част от богатството си за добри каузи. 

Миналата година Бил Гейтс, който в миналото беше най-богатият мъж на света, каза, че се оттегля от борда на Майкрософт, за да се фокусира върху филантропията. 


Още за: Бил Гейтс   развод     Още от: Любопитно

Принтирай статия
1 коментар
04 Май 2021 14:29 | 666-ДЯВОЛА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МЪКА МИ Е ЗА ЖЕНИЦАТА КАК ГО Е ИЗТЪРПЯЛА 27Г ТОЯ ИЗРОД-ДЖЕНДЪРСКИ-УРОД
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар