Безкрайният път, който води до смъртта на десетки шофьори

15 януари 2022 07:09   2 коментара   4242 прочита


 
 

 
Мистерии понякога могат да бъдат не само интригуващи, но и зловещи. 

Град Корона в американския щат Калифорния е известен с няколко неща - кое от кое по-откачени. Едното е, че че държи рекорда по изчезнали "капсули на времето" (херметически затворени контейнери с различни вещи-спомени, които да бъдат намерени и отворени от бъдещите поколения). Цели 17 такива капсули, които са били заровени в земите на града, са изчезнали от мястото, където са били оставени. 

Освен това градът е известен и с една зловеща история от преди повече от 20 години. Става дума за един стар и неосветен черен път - Лестър Роуд, който местните наричат Безкрайният път. Според легендата хората, осмелили се да карат по него нощем, никога повече не се завръщат, защото пътят никога не свършва. 

Местните толкова много се страхуват от тази легенда, че не се осмеляват да карат по пътя. Затова властите в района решават да проучат какво се случва с Лестър Роуд и до къде всъщност води пътят. 

Оказва се, че приказките са изчезващите хора са напълно основателни. При определен участък на няколко километри от Корона, пътят завива рязко наляво и точно там има голяма пропаст. На мястото обаче не само липсва мантинела или други предупредителни знаци, а и се създава един много подвеждащ визуален ефект. 

От другата страна на пропастта започва ново шосе, което обаче се слива визуално с Безкрайния път. Погледнато от определен ъгъл, особено вечер на фарове, е почти невъзможно да се разбере, че по средата има опасен каньон 

Много от шофьорите, които минават по пътя нощем, очевидно са подведени и това довежда до хвърлянето им в пропастта, където, разбира се, намират смъртта си, пише lifestyle. bg. Полицията открива десетки коли на мястото, които очевидно по невнимание са скочили в каньона. 

Веднага след направеното откритие започва дейност по обезопасяване на конкретния участък по Лестър Роуд, но местните продължават да имат едно наум и някои до ден днешен се страхуват да минават нощем по Безкрайният път. 

2 коментара
15 Януари 2022 09:31 | Хххй
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ебати и фантастиките ало Струма събудете се


15 Януари 2022 10:01 | До редакцията на стършел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Преписвачи и неможачи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар