Барети тарашиха дома на невинен човек, изкараха го с белезници

28 април 2015 08:53   2 коментара   4690 прочита
Мартин Христов
Мартин Христов


Мартин Христов

„Акцията” става като на кино – в столичен квартал, в 7 часа сутринта

Акция като на кино – по залавянето на „опасен кибер престъпник” се вихри в ранните часове на 21 април. В този ден сутринта в 7 часа в столичния квартал „Света Троица” в апартамента на Мартин Христов нахлуват с гръм и трясък барети и френски спецагенти. Човекът е нарочен, че е свързан с престъпна група по източване на кредитни карти чрез скиминг устройства. По време на обиска Мартин е вкъщи със семейството си. Детето му е в съседната стая. Агентите обръщат дома наопаки, търсейки „доказателства” за вината на „престъпника”.

След това го изкарват на улицата с викове. „Стана страшен цирк. Събраха се хора от квартала. Мен тук всички ме познават. С включен буркан ме прекараха през цяла София. Пет часа ме държаха и ми казаха, че имаме два месеца да се изнеса от този апартамент”, разказва пред Нова телевизия шашнатият софиянец.

Ооказва се, че от неговия айпи адрес веднъж е комуникирано с престъпниците. Мартин обаче няма никаква вина. Компютърен специалист коментира, че ако рутерът не е добре защитен от съседния апартамент и улицата може да се влезе в неговия интернет. „В крайна сметка излиза така, че сякаш ти си комуникирал с този адрес”, коментира експертът.

„За мен това е пълен абсурд. И ако това е начинът европейските служби да си търсят престъпниците... Аз се чувствам сякаш в момента сме 74-та година и някакви милиционери идват и си правят каквото искат”, коментира ядосано Мартин.

Междувременно върнали техниката на Мартин – малко поочукана, но в изправност.

„Единият от французите се извинява и ми казва: „Ние се объркахме с вас”. На мен, на колегите, на приятелите ми, на сина ми в училище, на хазяина ми, който ме изгони, защото съм бил престъпник – някой ще ни обясни ли защо стана това?!”, пита мъжът, нарочен за киберпрестъпник. /Блиц


Още за: барети   човек   белезници   Още от: Любопитно

Принтирай статия
2 коментара
28 Април 2015 09:24 | 007
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

същото се случи и в благоевград, когато некадърните полицаи пребиха боре силата и валеов при спец акция измислена от болни полицейски комплексирани мозаци и се оказа че в тях няма нищо незаконно .полицията е под всякаква критика. особенно сега с новия главен секретар е трагично положението.


28 Април 2015 14:52 | точно
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

тези полицаи от благоевград са пълни некадърници за нищо не страват, но много скоро ще започнат дела срещу тях и ще им стане интересна службата в биострои
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар