Затворник от Симитли плаши надзиратели: Ще те убия като изляза, ще ти отрежа ръцете с мачете

20 ноември 2019 10:24   2 коментара   57561 прочита


Наказаха го с още една година в зандана....

42-годишен мъж от Симитли, който е заплашвал надзиратели в затвора в Бобов дол, с думите- „Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора! “ ; „Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш! “, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален режим „строг“. Емил Я. e осъждан и преди и се признава за виновен пред Районен съд- Дупница, като съдия Мая Гиздова одобри споразумението сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Той е извършил престъпленията на 21 юли 2019 година, докато е бил в Затвора в Бобов дол, с мярка за неотклонение „задържане под стража“, по дело на РС- Благоевград.

Емил Я. се призна за виновен в това, че на въпросната дата в Затвора – гр. Бобов дол се е заканил на надзирател с убийство - казал му: „Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора! “ и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Същият ден, той се е заканил на главен надзирател с престъпление против неговата личност – тежка телесна повреда - казал му „Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш! “ и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Емил се признава за виновен за това, че през въпросния ден е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: отправил е обиди и закани към служител в Затвора - младши експерт и не е изпълнил негово разпореждане да спре с обидните думи и крещенето и да излезе от столовата. По този начин е попречил на нормалното протичане мероприятието „вечеря“ в Затвора - Бобов дол, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред - Командир на отделение в Затвора и надзирател в Затвора – гр. Бобов дол. То е извършено при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода повече от една година - престъпление за хулиганство.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Г. Георгиев


Още за: мъж   заплахи   затвор   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
20 Ноември 2019 18:47 | Владимир
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това не може да е вярно. Никой симитличанин не би се изразил така: „Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора! “


22 Ноември 2019 22:05 | Роса
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Разбира се, че не е верно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар