Заляха със запалителна течност и подпалиха бивша здравна служба

17 май 2011 00:10   1 коментар   12226 прочита

В нощта на 14 срещу 15 май изгоря бившата здравна служба във високопланинското петричко огражденско село Баскалци. Става дума за умишлен палеж, тъй като в службата няма ток, жиците са прекъснати от стълба, няма и печка, съобщи вчера кметският наместник на селото Кольо Христов.

Около 00,30 часа на 15 май няколко младежи от Баскалци видели пламъци и пушек в бившата здравна служба, която е затворена от 20 години. Те се втурнали да гасят, извикали и наместника, обадили се на полицията и пожарната. Полицаите след пожара започнаха разследване в издирване на подпалвача.

Около 400 кила картофи за семе, складирани в службата, на производителя на картофи Николай Стойчев изгоряха в пожара. Щетата, която му е нанесена, е между 1100 и 1500 лева, тъй като семето за картофи струва 2,60 лева за килограм.

Отделно от това са изгорели складирани също в службата негови найлонови касетки и кашони. Стойчев гледа картофи в огражденската местност Хаджийца, помолил кмета да му разреши да си складира семето за картофи на първия етаж в бившата здравна служба. Оставил около 800 кила картофи за семе, от които 400 кг са се запазили, но тепърва трябва да се изчака да рътят, за да видят колко от тях са останали здрави.

Пожарът е тръгнал не откъм прозорците, а откъм вътрешната част на картофите, които са били залети със запалителна течност. Вратата на първия етаж на службата е разбита с ритници. Заедно с картофите и амбалажа на Николай Стойчев са изгорели складирани шкафчета, бюра, легла, дюшеци, кушетки, останали от времето, когато службата е функционирала. Собственикът на картофите Николай Стойчев е давал обяснения пред полицаите.


Още за: палеж   служба   издирване   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
17 Май 2011 20:16 | дедо Гошо
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

И кмето да каже дали е земал наем!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар