Явор Бахаров влиза в съда в Разлог! Прокуратурата готова с обвинителен акт за пиянството му зад волана   

21 февруари 2020 19:54   3 коментара   5859 прочита


Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Явор Бахаров (на 34 години) за извършени от него престъпления по чл. 343 б, ал. 1 от НК и по чл. 343б, ал. 3 от НК. 

Към м. февруари 2020 г. обвиняемият имал придобита правоспособност за управление на моторно превозно средство с категории „В“ и „М“. Същият е осъждан с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер, налагано му е наказание по чл. 78а от НК. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата. 

Около 12:50 ч. на 08. 02. 2020 г., в гр. Банско, обвиняемият управлявал лек автомобил м. „Мицубиши” по ул. „Найден Геров“. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при РУ на МВР гр. Банско. На полицейските служители им направило впечатление, че МПС на обвиняемия Бахаров криволичи по пътното платно, поради което го последвали с цел извършване на проверка. 

На водача бил подаден светлинен и звуков сигнал, при което той спрял на ул. „Пирин“, в района на хотел „Кемпински“. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1, 30 промила в издишания въздух. Я. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис. 

По-късно във ФСМП гр. Банско обвиняемият дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1, 42 промила. За констатираните нарушения на ЗДвП на Бахаров били съставени два акта. 

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда. 

В.Костова 

3 коментара
22 Февруари 2020 00:01 | Водач!
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Защо ли не се слага на стената на позора всеки, който е злоупотребил и е управлявал автомобил???
Който е идеален да се закълне!!


22 Февруари 2020 09:09 | заклевам се
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

не казвам че съм идеален (всеки се дъни в определено нещо), що се отнася до шофирането, винаги когато управлявам или ми предстои да управлявам не си позволявам дори една бира, все пак безопасността на първо място, независимо дали съм сам или возя и други, така при вина мога да понеса с чиста отговорност щета, ако бих я причинил


22 Февруари 2020 10:19 | Kyмчо Вълчо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Максим Ставински уби човек, а Българският съд не успя да го вкара и за ден в затвора, този си е направо невинен!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар