Вълна от кражби на коне, магарета, агнета и ярета в селата Първомай, Кавракирово и Михнево

15 март 2012 00:18   10 коментара   12278 прочита
М. Попов
М. Попов


М. Попов

Вълна от кражби на животни заля съседните петрички села Първомай, Кавракирово и Михнево. От кошарата на животновъда Стойчо Срадков в землището на село Първомай крадци задигнали 3 агнета и 3 ярета. Полицията успя да залови тримата крадци, двама от които върнали откраднатите от тях животни на собственика. Третият е 52-годишният Васил Стоянов от село Първомай. Според данни на полицията той е подстрекател на кражбите. Откраднато е и магарето на водопроводчика от Първомай Димитър Копанаров.

В Кавракирово откраднаха магарето и пърлето /малко магаренце/ на Благой Янчев. Крадците са действали нощно време, каза вчера кметът на селото Александър Треновски.

Кметът на Михнево Живко Ласков алармира за множество кражби на животни и железни премети от селото. Крадците отмъкнали два коня, собственост на Борис Гошев и Георги Алтиев. За малко повече от 2 месеца от Михнево са откраднати общо 6 коня. Около Нова година откраднаха кобилата и жребеца на Борис Стойчев и конете на Кирил Стоилков и Иван Янев. Кобилата на Борис е била бременна. От къщите и дворовете изчезват казани, задигнаха и железните решетки на отводнителните канали в селото, каза Ласков.

Преди Великден кражбите на животни ще се засилят, прогнозира кметът на Първомай Методи Попов. Откраднатите коне и магарета се препродават по други села или се колят за суджуци.


Още за: кражби   животни   села   Още от: Крими

Принтирай статия
10 коментара
15 Март 2012 05:26 | хх
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Търсете ги при бай Мангал


15 Март 2012 08:50 | Пепи
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, ЕДНА ШЕПА КЪРЛЕЖИ ДА ИЗПИВАТ КРЪВЧИЦАТА НА ЕДИН ЦЯЛ НАРОД.


15 Март 2012 10:47 | Пути Куртев
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Мангалите са озверели от глад и не подбират. Само тоягата ще ги оправи!


15 Март 2012 11:01 | 12345
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ДО ХХ: ДЕ ДА БЯХА САМО МАНГАЛИТЕ. НИЕ ОТ НАШЕТО СЕЛО СИ ГИ ЗНАЕМ КОИ СА. И В ПОЛИЦИЯТА ГИ ЗНАЯТ, НО СИ ПИЯТ КАФЕТО ЗАЕДНО. И ЧИЧО МЕТОДИ ПОПОВ ГИ ЗНАЕ.


15 Март 2012 11:43 | *
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

А сапун, де!!!


15 Март 2012 13:14 | селянин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

живко ласков с магаре ходи на работа


15 Март 2012 14:00 | ???
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

и да знаете, мангалите нема да ги пипнат с пръст. защото те и само те ни избраха сегашния парламент, президент и повечето кметове. та като дойдат изборите пак не гласувайте, оти ви е писнало.


15 Март 2012 21:38 | Българина
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И мангали и българи-всички крадци влезли в имотите Ви, да се разстрелват на място когато обират хората, защото ще стават все по-нагли и опасни, както и са убивали при обири старите самотни хора. Никаква политика или милост. Организирайте се в селото и си пазете на дежурства стокато и къщите. Браво на Полицията, но и на тях им омръзна да ги хващат и хосле ги пускат или осъждат на малко време затвор и пак крадът. Трябва спешна промяна в закона за защита на собственността в РБ. Когато се избиват на място, няма да напада като въркулаци нощем стадата на хората, гадовете. Кмета само мрънка, а не прави нищо в защита на хрота и стоката им. Как по други села в България, кметове са организирали отбраната на селата си. Кой чака той? като си избирате такива кметове, като Ви е страх да излезете нощем и си пазите стоката, кой да ви я пази. Да стоян на пост полицаите ли до стадата Ви?


16 Март 2012 16:48 | ВЯРА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ами, като го гледам тоя човек, си мисля : НЯМАШЕ ЛИ НЯКОЙ СИЛЕН И НАДЕЖДЕН МЛАД ЧОВЕК, АМИ ТОЯ СТАР ЧОВЕК ДА Е ИЗБРАНИКЪК НА СЕЛАТА! ЖАЛКО! А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ЦИГАНИТЕ: ХОРА ВЗЕМЕТЕ НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ! САМОРАЗПРАВА, ПРИ КОЕТО ДА НЯМА ВИНОВНИ, А ХОРА, ЗАЩИТАВАЩИ СИ СОБСТВЕНОСТТА! ДОСЕГА НЕ ПОЗНАВАМ ЦИГАНСКИ СКАНДИРАНИЯ ЗА РАБОТА! И В ЧУЖБИНА - ПАК НЕ РАБОТЯТ! ПАК КРАДАТ ИЛИ ПРОСЯТ! ВИНАГИ ТЪРСЯТ НАГОТОВО! ТОВА ПЛЕМЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯ И ЖИВЕЕ ПАРАЗИТЕН ЖИВОТ - НАГОТОВО!


17 Март 2012 12:02 | Вилян
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Яз, ъ, такво, тава не е моя работа бе. Оти не си ги пазат, яз кога си пасех си ги чувах.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар