Връщат в съда делото срещу жестокия убиец от с. Вълкосел, разбил главата на опонент с камък заради жена

04 октомври 2019 16:42   1 коментар   5751 прочита


Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Гюлтекин Карабайрамов от сатовчанското село Вълкосел за извършено от него убийство. За него, Struma.com писа през 2018г. През същата година Карабайрамов живеел, заедно с майка си в дома им в с. Вълкосел, област Благоевград.

През май, мъжът заминал да работи във Великобритания, където се запознал с А. Б. Двамата работели заедно във ферма, постепенно се сближили и заживели на семейни начала. Имали намерение да се оженят и да живеят в дома на обвиняемия в с. Вълкосел заедно с трите деца на Б. Роднините на мъжа не одобрявали тази връзка, настоявали той да я прекъсне. Въпреки това, Карайбайрамов продължил отношенията си с Б. Няколко месеца по-късно обвиняемият се върнал от чужбина, за да ремонтира дома си, с оглед плановете си за предстоящ брак. А. Б. също планирала да се прибере в България. Близките на Гюлтекин научили за това, като се обадили на жената, за да й заявят, че не е желана нито тя, нито децата й.

А. Б. казала на Карабайрамов, че ще се омъжи за него само, ако той дойде да я иска за жена с майка му и брат му, но в противен случай ще го напусне и ще се омъжи за друг. След това спряла да отговаря на телефонните му позвънявания и го блокирала в социалната мрежа „Фейсбук“. Тези обстоятелства силно разстроили обвиняемия, който се чувствал предаден от близките си и отчаян, че не може да осъществи съвместните им планове с Б. Поради това започнал често да употребява алкохол.

Около 18:30 ч. на 19.10.2018 г. Карабайрамов отишъл в бар „Виктория“ в с. Вълкосел, където същата вечер свирел оркестър. През цялата вечер той изпил около 10 - 12 бири. Около полунощ, след като приключила музикалната програма, обвиняемият седнал на маса с други клиенти на заведението. Единият от тях – Муйдин Дураков започнал да говори на Карабайрамов за А. Б., като му казал, че е неморална жена и ще го използва заради парите му, след което ще го изостави. Нарекъл го „глупак“. По време на разговора обвиняемият му казал „да се маха, иначе ще го удари“.

Половин час след това, двамата последователно напуснали бара. Обвиняемият настигнал Дураков на ул. „Люляк“. Отново започнали да говорят. Карабайрамов се подразнил от думите, казани за А. Б. и нападнал опонента си с юмрук в главата. Пострадалият паднал, като междувременно обвиняемият намерил наоколо летва и започнал да нанася удари с нея. Същата се счупила и той взел камък, с който няколкократно ударил Муйдин Дураков в лицето. Продължил да нанася удари по лицето на лежащия на земята мъж с по-голям камък. След като приключил с побоя К. се прибрал вкъщи много уплашен, като споделил на майка си, че убил Дураков. Дал й дрехите си, които тя изгорила, тъй като по тях имало следи от кръв.

Около 2 ч. през нощта обвиняемият се върнал на местопрестъплението, като установил, че Муйдин Дураков не диша и отново се върнал у дома си. Трупът на пострадалия мъж бил открит няколко часа по-късно от жител на селото, който уведомил полицейски служител за това.

В хода на разследването, няколко часа по-късно, авторът на престъплението е бил установен. От извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта Дураков се дължи на несъвместима с живота тежка, черепно мозъчна травма. Тя довела до изразена недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на установените седем големи наранявания по лицето и главата. Освен тях, имало и кръвонасядания и охлузвания по лицето и горната част на гърдите на пострадалия.

Назначената по делото комплексна съдебно психологично – психиатрична експертиза установява, че обвиняемият Гюлтекин Карабайрамов към момента на извършване на инкриминираното деяния е бил в състояние на тежко алкохолно опиване и силно раздразнение.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

К. Тодоров


Още за: дело   убиец   обвиняем   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
06 Октомври 2019 21:00 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Турски сериали
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар