Война пламна в Петрич между два цигански рода

15 октомври 2011 00:15   10 коментара   47663 прочита

Откраднатата за булка 15-годишна дъщеря на известния петрички циганин Филип Димитров-Кало стана причина за сбиване на борсата до село Кърналово между роднини на жениха. Инцидентът станал, когато роднината на момичето, което било върнато след “кражбата”, Асен Михайлов срещнал на борсата Ангел Стоянов и Сашо Стоянов, роднини на момчето. Тримата се скарали и се сбили, подкрепяни от мъже и жени от двата лагера. Наложило се полиция да ги разтървава. За успокояване на духовете Асен Михайлов, Ангел Стоянов и Сашо Стоянов са задържани със заповед за 24 часа.

Съгласно ромската традиция момиче, което е откраднато за булка и после е върнато на родителите й, остава с опетнена чест и се котира като кандидат-невеста второ качество.


Още за: Ф. Димитров   побой   инцидент   Още от: Крими

Принтирай статия
10 коментара
15 Октомври 2011 11:55 | ZZ
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Циганска работа..... Писна ми...!


15 Октомври 2011 13:31 | 777
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Струма, не ви ли писна да ръсите простотии? Що, не сложите ново име на вестника, например : "Клюките от селата". :)


15 Октомври 2011 15:38 | дон
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Бе какви са тия "цигански"работи? Я да ги съдят тия за отвличане на непълнолетна, даже и блудство! После интеграция.. разсизъм. Те тия колкото и пари да имат, все ще са си същите неандарталци.


16 Октомври 2011 10:15 | Петричанин-гневен
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Защо не ги съберат и пратят на някой остров, да си направят държава, даживеят и се бият по своите си закони, след като не признават и не спазват нашите закони и традиции. Само да ги праниме и ползват облагите ли на РБ, ли съществуват тези цигани? Колко работа и нерви създават и на Полицията постоянно, дори ги бият, а политиците им се бъркат, за да ги пазят, а не да ги вкарат в ред. Нашите полицаи са станали горките като охранители само и като жива стена при размирици. Вместо да застрелват всики боклук, който е опасен за обществото, за живота на полизая, който изобщо вдига ръка или брадва на властта. В Гърция са като послушни кутрета, не смеят да направят нищо нередно.


16 Октомври 2011 18:37 | . . . .
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

ШО КЕ ПРАЙМЕ С ЦИГАНИТЕ . . . С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН ТЕ СТАВАТ СЕ ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ . . . НЕ РАБОТЯТ НИКЪДЕ, НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, БОЛНИЦАТА В ПЕТРИЧ РАБОТИ САМО ЗА ТЕХ . . . РЕДАТ СЕ РЕДОВНО ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ . . . А ТИЯ ПОМОЩИ СЕ УДЪРЖАТ ОТ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ . . .ЦИГАНИТЕ СА НАПАСТ, КОЯТО СЕ ЗАНИМАВА САМО С КРАЖБИ, ДАЛАВЕРИ, НЕ ПЛАЩАТ ТОК, ВОДА, ЛЕСНО СЕ НАВИВАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВСЕКИ, КОЙТО ИМ ДАДЕ ПЕТ КЮФТЕТА . . . ЗА НИКОГО НЕ Е ТАЙНА, ЧЕ ПЕТРИЧ СЕ УПРАВЛЯВА ПОСЛЕДНИТЕ ДВАНАЙСЕТ ГОДИНИ ОТ КМЕТ, КОЙТО Е ИЗБРАН НА ТОЗИ ПОСТ БЛАГОДАРЕНИЕ И НА ЦИГАНСКИЯ ВОТ . . . ЖАЛКО ЗА ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕНИ . . . БОГ ДА НИ ПАЗИ . .


17 Октомври 2011 08:26 | РИЗИЛ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА ГЛАСУВАТ И ТОГАВА ВСЕКИ КОЙТО Е НА ВЛАСТ ЩЕ ПОЛЗВА ЗАКОНИТЕ И ЗА ТЯХ СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИ ГИ КОТКАТ А АКО НЕМОГАТ ДА ГЛАСУВАТ И НЯМА КОЙ ДА ИМ СЕ МАЗНИ И ТОК ЩЕ ПЛАЩАТ И ЩЕ РАБОТЯТ


17 Октомври 2011 09:55 | вики беласишката
Оценка:
1
 (
3
 гласа)


Назначено е досъдебно производство и извършен на място, бърз акушерогинекологичен, хирургичен амбулаторен извън лабораторен, на полето полеви тест, който да установи причините за сбъсъка ...


19 Октомври 2011 19:59 | готин пич
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Маината им на мангалите в Петрич, станаха много нагли, но няма да я бъде дълго.


20 Октомври 2011 19:40 | оатг
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Всички мангали педофили - да се кастрират.


26 Октомври 2011 07:50 | ддд
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

що ке праете без циганите ли??
ке задам същиот въпрос.. що ке праеме без българите!!!
крадливи и не осъждани ..ебливи и мърсуващи ...мързеливи според целиот евросъюз... не Ви сакат у еврозоната заради купища не оправии у държавата... кражби ..корупция ..не справедливост в съдебната система и прочие..
така че колега българин ..задай въпроса как да излезем от положението, защото само с говорене не бива ...пишеш за циганите, огледай се и тогава пиши за тях, огледай се за циганията във всяка една държавна институция... огледай се за циганията по време на избори... и ти пожелавам да имаш 3 дечица и да си без работен и жена ти също безработна и тогава ще те чуя каква песен ще пееш, жална, милна на 2, та дори и на 3 гласа ще припяваш.... ето защо не вади нож срещу умряло куче и направи така щото ти да не си на неговото положение ..без работа, без надежда и без ДЪРЖАВНОСТ!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар