Вкарват в съда шофьор от Благоевград, блъснал и убил мъж в кв. "Струмско"

01 декември 2020 17:27   1 коментар   5912 прочита


Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.К. (на 45 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК. Обвиняемият К. е правоспособен водач на МПС и притежава валидна шофьорска книжка. Вечерта на 20.12.2019 г. мъжът управлявал лек автомобил м. „Ситроен“ по ул. „Яне Сандански“, като се движел в посока към магазин „Стоми“.

В района срещу жилищен блок 21А и училище имало пешеходна пътека и пътен знак В26, забраняващ шофирането със скорост по-висока от 40 км/ч в този участък. Около 19:45 ч., докато петдесет и седем годишният П.Б. я пресичал, управляваният от обвиняемия Б.К. автомобил го ударил.

Вследствие на получените травми - черепно-мозъчна, гръдна и коремна, пешеходецът починал. От изготвената по делото автотехническа експертиза е видно, че причината за настъпване на пътнотранспортното произшествие е било неправилното поведение на водача на лекия автомобил.

Той се движел с превишена скорост от 51 км/ч и не се съобразил с цялата пътна обстановка - мокрият асфалтов път, ограничената видимост отдясно, тъмната част от денонощието, наближаването на пешеходната пътека пред училище. При конкретните пътни условия и скорост на движение, водачът нямал техническа възможност да предотврати произшествието, спирайки аварийно преди пешеходната пътека. Предстои делото да продължи в съда.


Още за: струмско   мъж   ПТП   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
02 Декември 2020 12:08 | ������� РЕАЛИСТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БОБИ НЕ Е ВИНОВЕН ПЕШЕХОДЕЦА Е БИЛ ПИЯН И СЕ Е БУТНАЛ В КОЛАТА БОБИ НА МРАВКАТА ПЪТ ПРАВИ ТА НА ЧОВЕК ЛИ НЯМА ДА ПРАВИ. И АКО ГО ОСЪЖДАТ .ТОВА ЩЕ Е НАИ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА. ХОДЕТЕ В АИДАРОВО И ВИЖТЕ КАК СЕ ТРЕПЕ ОТ РАБОТА В СЕРВИЗА.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар