Вкарват в съда мъж, заплашвал с оръжие и удрял берачка на гъби от Белица в м "Предел"

03 декември 2020 16:30   3 коментара   5534 прочита


Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Д. (на 52 години) за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 и по чл. 129, ал. 2, вр. ал.1 от НК.        

Обвиняемият Д. обитавал вила в местността „Предел“ , община Симитли. На 29.08.2020 г. Д.А. от гр. Белица била в същия район. Жената, която е пенсионер по болест, с цел допълнителни доходи събирала гъби в гората, които впоследствие продавала.

Заедно с нея били още няколко души, които се занимавали със същата дейност. Около 12 ч. се появил обвиняемият К.Д., който викал по адрес на групата да напусне гората. Той приближил Д.А. и насочил пистолет към главата й, като заявил: „Ще те закопам жива тука, тука няма да идваш“.

Жената се изплашила, че ще бъде убита и застанала неподвижно на място. След като прибрал оръжието, К.Д. взел дърво и ударил с него Д.А. по коляното. Изплашена от случващото се, пострадалата избягала, докато обвиняемият продължавал да вика.

Вече при пристигане в гр. Белица, поради изпитвани от нея болки, тя отишла на преглед при лекар. На следващия ден, 30.08.2020 г., докато Й.Н. събирал гъби в местността „Предел“, чул виковете на К.Д. Обвиняемият размахвал въздушна пушка и отправял заплахи: „Махай се от тука, циганин, ще те убия“. Наближил го и с приклада на оръжието му нанесъл удар по ръката.

Пострадалият се изплашил за живота си и напуснал местопроизшествието. Поради силните болки, които изпитвал, съседите му извикали екип на спешна помощ. Й.Н. бил транспортиран до болница, където му била направена рентгенова снимка. Поради констатирана фрактура на лявата раменна кост мъжът бил приет за лечение. Увреждането му причинило трайно затруднение на движенията на крайника за период от 5 - 6 месеца.

Пострадалият сигнализирал полицията за случилото се, като по този повод било образувано настоящото производство. К.Д. бил привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство и причиняване на средна телесна повреда. В хода на разследването по него обвиняемият е предал пистолета, като е уточнил за него, че е пластмасов и е детска играчка.

При претърсване във вилата му е била намерена въздушна пушка. Според заключението на назначената балистична експертиза, тя не е годна за произвеждане на изстрел.          Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Още за: бой   мъж   съд   гъби   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
03 Декември 2020 18:49 | Ушев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Не може мангали да ти обикалят имота и да не се защитаваш...


03 Декември 2020 20:10 | мхм
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

не може и да заплашваш хората около имота с оръжия и да ги удряш. има късмет, че съдийките са меки душици ... аз бих му праснал 5 години с 3 пълни да търка пода в бобов дол


07 Декември 2020 02:27 | монйо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

краси, нямаме държава, иначе данъците си ги взема от нас а пъдарите слугуват на кмета, затова се налага сами да охраняваме имотите си и изпадаме в беда, властта я няма защото това го искат американските копелета ран и ът, те искат нашата територия за военен полигон м/у двете велики сили, те не искат ред и дисциплина, затова продажните комунистически съдий може и да те прецакат, те угаждат винаги на циганите. на престъпниците, жалко.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар