/Видео/ Румен Методиев - Турчина от село Илинденци, задържан при акция „антидрога“, остава в ареста

04 октомври 2019 15:23   2 коментара   39470 прочита


Окръжен съд – Благоевград днес определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Румен Методиев, с прякор Турчина, задържан при акция „антидрога“ край село Илинденци. Той бе доведен в съдебна зала с белезници и ескортиран от съдебна охрана.

Пред съдия Узунова застана с двамата си адвокати - Малешевски и Стоименов, които настояваха за по-лека мярка, докато прокурорът пледираше за най- тежката. След като изслуша двете страни, съдия Узунова реши, че Румен Методиев остава в ареста.

По време на изслушването, стана ясно, че Методиев е обвинен за притежание на марихуана и растения канабис. Той е собственик на обект за спортен риболов. Има 6 деца, най- малкото от които на 10 месеца. Стана ясно още, че подсъдимият е криминално проявен и има присъда от Окръжен съд Пазарджик за отглеждане и разпространение на наркотици, която изтърпял преди повече от 5 години. Според прокуратурата, на база проследяване на смс- и и кореспонденция от мобилния телефон на Методиев, същият укрива още наркотици, които не са намерени все още.

Както Struma.com първи ви съобщихме, в мащабната акция „Антидрога“ на жандармерията в село Илинденци, община Струмяни, бе нанесен сериозен удар върху пазара с канабис в региона. По време на акцията, при обсада на селото бе щурмуван дома на известния пласьор и търговец на дрога 41-годишният Румен Методиев - Турчина.

В хода на претърсването на дома му бяха намерени и иззети 57, 1 грама сух канабис, електронна везна, по която направения полеви наркотест е отчел следи от канабис, 4 телефона. В прилежащ имот, ползван от него, са открити 21 полусухи канабисови растения, а в близост до къщата чувал с 4, 3 кг сух канабис, 11 растения в нива и други растения от рода на коноп с тегло около 300 кг.

Г. Георгиев

2 коментара
05 Октомври 2019 16:28 | Tt
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Циял живот шпионин помио мрьсна турска


07 Октомври 2019 11:10 | erem
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тоа път се наигра. сега ке фане една десетачка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар