/Видео/ Най-старият наркодилър Киро Уята поиска свобода, Окръжен съд - Благоевград го поряза

25 февруари 2020 08:33   1 коментар   18323 прочита


В Окръжен съд Благоевград съдия Диана Узунова разгледа молба за по- лека мярка за неотклонение на най- стария наркодилър в града Кирил Илиев - Уята, подадена от адвокат Ангелова.

Защитата обоснова молбата си като заяви, че обвиняемият Илиев не е осуетявал и възпрепятсвал разследването на органите на реда по време на процеса по събиране на доказателства срещу него. Той е бил разпитван само веднъж в ареста и е излишно да седи там. "Моля да приемете, че домашен арест би ограничил до достатъчна степен обвиняемия", каза още адвокат Ангелова.

Прокуратурата заяви, че молбата за по лека мярка трябва да остане неуважена, тъй като няма доказателства към иска, а има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление ако мярката му "Задържане под стража" бъде променена. Кирил се защити пред съда с думите: "Мисля, че не съм извършил престъпление, за което да ме държат в килия, поддържам тезата на адвоката ми. Моля да измените мярката ми."

След кратка пауза съдия Узунова заключи, че поради многократните осъждания на подсъдимия и евентуалната опасност от това той да продължи да извършва незаконни деяния, молбата следва да бъде отхвърлена, а той остава с най- тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража". Припомняме, че 61- годишният благоевградчанин Кирил Илиев с прякор - Уята бе задържан при акция на полицията, в момент на сделка с хероин.

Вени Иванова


Още за: Уята   свобода   съд   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
28 Февруари 2020 14:45 | Киро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да го пуснат да си премести колата поне, че заема две места пред блока.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар