/ВИДЕО/ Магистратите решават! Ще намали ли ОС присъдата на благоевградския сводник Мартин Дебелия и ще бъдат ли оневинени неговите "помощници", бившите служители на МВР Ст. Филпов и П. Кънев?

02 юли 2019 13:01   4 коментара   14070 прочита


Заседание по дело с висок обществен интерес се проведе днес в Окръжен съд Благоевград. Сводникът Мартин Филипов, известен още като Марто Дебелия и двамата му "помагачи" - полицаите Стефан Филипов и Петър Кънев обжалваха присъдите си, постановени от Районен съд Благоевград.

На днешното заседание отново бе разпитана свидетелката Тодора Т., заради която полицаите се сдобиха с обвинения. Според нея, след като тя подала жалба в полицията срещу Марто Дебелия, описвайки тормоза, който той упражнявал върху нея, т, инспектор Филипов я принудил да напише молба, с която да оттегли жалбата си, а зам. -шефът на РЗБОП Петър Кънев се явил като гаранция от страна на Дебелия, че за момичето няма да има никакви последствия, ако направи това.

Припомняме, че Мартин Филипов бе осъден на 12 години лишаване от свобода по обвинение за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Бившият зам-шеф на РЗБОП Петър Кънев получи наказание 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок, по обвинение, че се срещал със свидетелката Тодора Т., жертва на Мартин Дебелия, което пък било забранено, поради факта, че срещу него се извършва проверка. Бившият инспектор Стефан Филипов получи наказание 2 години условно с 5 години изпитателен срок по обвинение, че е спомогнал да се укрие престъпление и е разкрил служебна информация.

Днес бившите полицаи се явиха пред състав на Окръжен съд Благоевград с искане за отмяна на присъдите. Защитата на Мартин Дебелия пък настоя за намаляване на присъдата му.

"За мен остава неясно защо съм обвинен, след като Прокуратурата не е представила нито едно доказателство. Обвиненията са под формата на свободни съчинения", заяви Петър Кънев и изрази съмнение, че има външно влияние. От своя страна защитникът на инспектор Стефан Филипов - адвокат Емил Велинов заяви, че общественият интерес по казуса е наложил прибирането на Мартин Филипов в затвора и, за да бъде още по-интересно, са замесили и полицаи, които уж го пазили.

От своя страна държавното обвинение срещу тримата настоява да се потвърдят първоинстанционните присъди и ги намира за справедливи. Какъв ще е изходът от делото, ще оневини ли съда полицаите и ще намали ли присъдата на благоевградския сводник, предстои да разберем. Очаквайте подробности.

4 коментара
02 Юли 2019 13:46 | Офофо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Прибираите ги престапници


02 Юли 2019 13:53 | Милена Василева
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Защо първо не се научиш да пишеш, идиот.


02 Юли 2019 14:21 | запознат
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

еййй Струма. ком не се научихте правилно да цитирате нещата и това си и..... ама нали така ви диктуват от прокуратурата


02 Юли 2019 15:33 | РЕАЛИСТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ОСВОБОДЕТЕ ГОРКЕЯТ ЧОВЕЧЕЦ ТОИ Е СТО ПРОЦЕНТА НЕ ВИНЕН.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар