Вдовицата на самоубилия се в Благоевград дупнишки фараон Г. Близнаков, Ивона реве срещу 30 000 гаранция за свободата ѝ..

29 октомври 2019 09:35   2 коментара   11473 прочита


Окръжен съд - Кюстендил отхвърли искането на защитата на вдовицата на дупнишкия фараон Георги Близнаков, Ивона за намаляване на размера на мярката й за неотклонение „парична гаранция“ и тя остава в размер на 30 000 лв.

Пострадалите от действията на Дупнишката популярна каса бяха конституирани като частни обвинители. Окръжен съд, под председателството на съдия Надя Георгиева, по време на разпоредително заседание, прекрати наказателното производство спрямо управителя на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков, който се самоуби с фатален скок от високите етажи а блок в Благоевград.

Съдът прекрати съдебното производство спрямо неговата съпруга Ивона Близнакова и върна делото на прокуратурата, поради нередовности в обвинителния акт. В него липсват задължителните съставомерни фактически обстоятелства, водещи до ограничаване правото на защита на подсъдимата, доколкото това препятства възможността да научи обвинението в пълнота, се казва в мотивите на съдия Георгиева.

Определенията могат да се обжалват и протестират пред Софийски апелативен съд.

П. Попов

 


Още за: съд   мярка   размер   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
29 Октомври 2019 13:49 | присъда
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Когато взимаше паричките на хората не ревешеа сега ревеш малко е тази гаранция


29 Октомври 2019 18:31 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

СЪДА ДА НЕ МИ ШИКАЛКАВИ А ДА ОСЪДИ ТАЯ ЖЕНА АКО МОЖЕ ТАКА ДА СЕ НАРЕЧЕ ЧОВЕК ИЗМАМНИК И ЛЪЖЕЦ-НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР И КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО НА ТЯХ И НА ДЕЦАТА ИМ. ПАРИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ НА ХОРАТА. ТОВА СЕ ОЧАКВА ОТ СЪДА. ЛИЧНО АЗ НЕ СЪМ ЗАСЕГНАТ ОТ ТЯХ ЗАЩОТО НЕ СЪМ БАЛЪК И НЕ СЕ ДОВЕРЯВАМ НА ИЗМАМНИЦИ, А МИ Е ЖАЛ ЗА ТЕЗИ КОИТО ИМ ПОВЯРВАХА ДА ЛАПАТ ВИСОКИ ЛИХВИ. ДЪРЖАВАТА СЪЩО Е ВИНОВНА, ЗАЩОТО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ИЗБРАНИТЕ ОТ НАС ИЗЕДНИЦИ ПРИЕМАТ ЗАКОНИ ТОЧНО ЗА ТАКИВА ИЗМАМНИЦИ, УБИИЦИ И АЙДУЦИ, КОИТО ДА БЪДАТ ОНЕВИНЕНИ, ИЛИ ДА ПОЛУЧАС СМЕШНО НИСКИ ПРИСЪДИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар