В Struma. com! Подробностите за спиртната афера в склад в Благоевград, ето кой е арестуван

10 януари 2020 12:37   2 коментара   30174 прочита


Собственикът на склад за алкохол и спирт Димитър Георгиев бе арестуван по време на акцията на икономическа полиция и митнически служители вчера, при която бяха щурмувани помещенията му в бившия завод ЗИИУ, за което ви съобщихме тази сутрин.

 Георгиев е бил обект на наблюдение от известно време, след оперативна информация, че държи незаконен спирт в помещенията си и вчера следобед, когато той пристигнал през ЗИИУ, на слизане от автомобила си е бил задържан, научи Struma.com.

При последвалите обиски в склада са намерени туби и съдове пълни с около 4 600 литра безцветна течност с мирис на спирт и с алкохолно съдържание около 94, 8 %, без задължителен бандеролен знак и две електрически помпи за прехвърляне на течности.

При последващи действия е извършена проверка и на лекия му автомобил „Шкода“, паркиран пред склада, в който са открити: около 15 бутилки с вместимост от по 10 литра, съдържащи безцветна течност с мирис на спирт, около 480 бр. празни пластмасови бутилки и около 8 бр. кашони с капачки и дръжки за пластмасови бутилки.

В хода на работата по случая е извършено претърсване на жилище в Благоевград, обитавано от Георгиев, като в гараж са установени около 59 бр. пластмасови бутилки с вместимост от около 10 литра всяка, съдържащи безцветна течност с мирис на спирт. 51-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

П. Попов


Още за: афера   спирт   Благоевград   Струма   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
10 Януари 2020 13:09 | 111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

7777


11 Януари 2020 10:15 | за един прЕател питам
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

и сега чалготеките в Благоевград от къде ще зареждат "алкохола" си.. за един приятел питам!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар