В Окръжен съд-Благоевград! С европейска заповед за арест Холандия поиска най-стария сводник в Сандански Л. Димчев-Джайката! Проститутки депозираха жалби за сексуална експлоатация и терор, ако не заработват по 1000 Евро на ден ..

14 май 2019 17:53   7 коментара   32400 прочита


Изплуваха скандални подробности около работата на Джайката зад граница ...

Най-старият сводник в Сандански, скандално известният Любомир Димчев - Джайката, бе изправен пред съда днес по дело за екстрадиране по повод Европейска заповед за арест,издадена от Холандия. На днешното заседание в Окръжен съд Благоевград съдия Илияна Стоилова отложи решението за екстрадиране на Джайката, а мотивът и бе, че липсва пълна гаранция от страна на Холандия, където ще се гледа дело срещу санданчанина.

От холандска страна, все още не е декларирана готовност да поемат разноските по екстрадирането на Джайката, изслушването му и връщането му обратно в България. На следващо заседание предстои да бъде взето решение по казуса.

Припомняме, че Димчев бе задържан на 24 април в Сандански след като в полицейското управление пристигна европейската заповед за арест. Заповедта е издадена в Холандия, а обвиненията са за сексуална експлоатация и пране на пари. Джайката карал момичета да проституират, като им взимал по-голямата част от заработените пари.

Те трябвало да изкарват по минимум 1000 евро на ден, а ако някоя не изпълни "нормата", той започвал да ги малтретира жестоко. Първата жалба срещу сводника подава Даниела О. в началото на 2018 година в Холандия. Освен нея, като проститутка е работила и сестра й - Вася О., отново отчитайки оборота на Джайката. Цветелина С. също е жертва на Димчев. Момичетата били принуждавани да упражняват най-древния занаят в Сандански и Амстердам. Джайката е извършвал парични транзакции от Холандия към България.

Проверката установила, че в Холандия той не е имал легални и регистрирани доходи. От тук идва и обвинението в пране на пари, а общата стойност на сумата надхвърля 25 000 евро.

Джайката е стар познайник на полицията в Сандански, задържан неколкократно в поделенията на МВР. В момента той се намира в ареста в Благоевград.

П. Попов


Още от: Крими

Принтирай статия
7 коментара
14 Май 2019 20:37 | Ттттт
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Този отгоре гледа, мръсник мръсен!!!


14 Май 2019 23:10 | Гошо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А цецо шушнара кога и той е сводник в холандия или той като е шпионин на куки и дава инфо за хората не се закача


14 Май 2019 23:15 | Zzz
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Джайка сега е момента да кажеш кои сандански полицаи те пазиха за пари и на кой дейстащ в криминалните даваше момиче с багаж за черпене + стая в хотела на драго


15 Май 2019 09:00 | Halil
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Забелязахте ли как Марио Японеца се потопи в чужбина като почнаха проблемите с Джайката


15 Май 2019 11:28 | Катето
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Я, тези са го оставили в добро здраве и килията. вземали са си пример да го пипат нееееежжжжжннннно.


15 Май 2019 12:55 | Оки
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тоя също е за трепане. Беха ортаци за малко с Чората ама бързо им се скапаха нещата заради други играчи. Не сме забравили ей, нищо че се мъчите да го изкарате чист като бебешко дупе, Чора си беше .


16 Май 2019 11:49 | Илия Христов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мръсни сводници, да закарат сега жена му и щерка му да поработат древната професия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар