Уволниха двама гранични полицаи за подкуп и пропускане през ГКПП - Кулата на криминалнопроявени жени в Гърция

02 ноември 2009 00:20   15 коментара   23881 прочита

Граничните полицаи Васил Постолов и Николай Костадинов, обслужващи контролно-пропускателен пункт Кулата, бяха уволнени дисциплинарно. Завчера в края на работния ден директорът на главна дирекция “Гранична полиция” Захарин Пенов подписа заповедите за дисциплинарно наказание.
Двамата са били обект на проверка от началото на септември тази година от служители на вътрешна сигурност към МВР и спецченгета от Гранична полиция след подаден сигнал за корупционни действия.
Според информация от МВР Васил Постолов е получил 350 евро подкуп да пропусне през ГКПП - Кулата обявена за общодържавно издирване 22-годишна жена от Червен бряг. През юни полицаят взел подкупа и издирваната за измама жена е била пропусната в Гърция. В началото на септември, по време на смяната на същия полицай, тя направила отново опит за премине в Гърция, този път придружавана от съпруга си. Разследваното ченге било на смяна с колега, който не се съгласил да ги пропуснат и двамата били задържани. Така тръгнало разплитането на аферата срещу граничния полицай.

15 коментара
02 Ноември 2009 05:10 | НАШ ЧОВЕК
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЕЖЕДНЕВИЕ, КОНТРОЛ ДО ДУПКА, СТИГА РАЗНИ СОПОЛЯНКОВЦИ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ГЕРОИ А В СЪЩОТО ВРЕМЕ СА И ЛОШ ПРИМЕР НА ПОДРАСТВАШТИТЕ, ДАНО ДА ГИ СЪДЯТ ТИЯ


02 Ноември 2009 10:37 | пътуващ
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Много често минавам тази граница,и само като ги видя какви са картини,...Респекта който излъчват е за поле засято с бустан.Но едвали и на гаргите ще им пука от тях.Мили родни картинки от филмите на Д.Донев!


02 Ноември 2009 10:40 | 777
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Тези двамата са рибки "цаца".Нека побарат акулите-които също са от женски пол,а там Бог дал много.Полицайките са страшно ненаситни на Кулата.Просят,като дърти циганки.


02 Ноември 2009 16:34 | тРЯЖВА
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

А и е редно на уволнени за подкуп да им се направи ревизия на имуществото и доходите. А не Кушлев да лази само по тези, за които му нареждат, тъй като били "от значим обществен" интерес.


02 Ноември 2009 17:09 | роки роков
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Кога най после ще спрете да лъжете първо проучете новината тогава я побликувайте не са верни имената на единия .Отново не сте запознати.


02 Ноември 2009 21:52 | 4040
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

а знаете ли ,4е тия цигани дето са дали показания срещу полицаите са бити като ку4ета та да излъжат и да дадат неверни показания и,4е в момента нещата се обръщат...ама наро4но се раздухва обратното за да може някои да скрият собствените си престъпления.Така се работи на Кулата като искат да нагласят някой...


02 Ноември 2009 22:03 | ивчо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

тоя от първия коментар да се научи на правопис първо...и като не знаят истината да се въздържат!!!


02 Ноември 2009 22:10 | гото
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

е толко нагласена работа,голем смех,уговорка имал,къде са парите,къде е нарушението,нищо,но времето е такова,крадеца вика дръжте крадеца


03 Ноември 2009 21:19 | тони
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

абе хора, защо постоянно се оплаквате, че ви искат пари,някой на сила взима ли ви ги?аз няма да дам пари на някой ако ми ги иска без причина.момчетата не са виновни,но вътрешна сигурност трябва да отчете дейност,а действащите полицаи са най лесната мишена.грозното в цялата история е ,че тези които трябва да защитят служителите си се крият,но все пак да са наясно, че това все пак е вестник струма и утре те ще са изрисувани в него.жалко за полицайте, но момчета за добро е ,спасяваите се от тази система,тя може само да ви навреди.


05 Ноември 2009 09:20 | петричанин
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

никой не е застрахован от подобно деяние като това,на тези гранични сержанти,защото по простата причина,че всеки служител в гранична полиция се е БОРИЛ да почне работа там,за да изкара някой лев в повече.и от тях нагоре по пирамидата почти всички са същите.като че ли не гледате новините за ДАНС.не се учудвайте.борете се кой с каквото може срещу корупцията.това е.


05 Ноември 2009 11:57 | 777
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Абе какво сте тръгнали да ги защитавате тези непрокопсаници.От прост по-прост откараха на този пункт.Хабер си нямат от пропускателна дейност.Не разбират и законите.Само знаят едно "какво има за мене",ще те въртят до последно докато не им дадеш това,което искат.А полицайките да не ти казвам алчни са и по-алчни от тях няма.Всички са за уволнение.


05 Ноември 2009 20:54 | ali baba
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

А прочетохте ли във в-к,,Труд" от днес какво пише и то с приложени доказателства...то сега би трябвало да ги уволнят всичките най-малкото...как може да бият хората,това полиция в услуга на обществото ли е...или в услуга на лични интереси


06 Март 2010 15:40 | stefan
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

като няма доказателства защо изобщо се стига до такива писания? и аз мога да кажа, че съседа ми е наркодилър.. ама понеже не съм от вътрешна сигурност никой няма да се върже. това че някой не харесва някой или му пречи не е причина. българия е една мафиотска държава и няма измъкване. всичко е фарс и истинските виновници и хората, който провалят народа продължават да го правят просто, защото са самите управници! отнасят го само неудобните и хората, който не им ходят по свирката! няма виновник без доказателства!


02 Април 2010 12:21 | родобюбка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тежко на България- нека най сетне се разработят малко тези които трябва и да се запитат как честните труженици на вътрешна сигурност погасяват кредит от 80 000 лв.Как някакви селендури се хвалят на ляво и на дясно че са от вътрешна сигурност и могата да се разберат или по точно да се оправят с всички, кой ще тръгне да проверява с какви средства си служат гадовете за да очернят колеги- тръгнахме да сваляме президента заради запис а вътрешна сигурност и следователи изнудват колеги с направени незаконни записи. Но нещата ще си дойдат на място бъдете сигерни
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар