Управител и счетоводителка на братя Галеви и Федята влизат 3 г. зад решетките

01 февруари 2011 00:18   43 коментара   35151 прочита
Н. Станоева
Н. Станоева


Н. Станоева

Кюстендилски окръжен съд под председателството на Йоланда Цекова осъди на 3 г. лишаване от свобода ефективно управителя на пернишката фирма "Инфра Асет мениджмънт" Веселин Пейчев. Компания на управителя на фирмата, макар и в друг затвор, ще прави счетоводителката Невена Станоева, която също получи присъда от 3 години лишаване от свобода. Съдът разпореди и конфискация на цялото им имущество. Двамата бяха подсъдими, че са съставили и подписали невярна годишна декларация за 2007 година, като по този начин "спестили" на собствениците на скандалното дружество Пламен Галев и Ангел Христов и близкия им авер от Перник Феодор Феодоров-Федята 660 092,62 лв. корпоративен данък, като са ощетили държавната хазна. Делото се води в Кюстендилски окръжен съд, тъй като фирмата е регистрирана в Дупница, въпреки че управлението й се намира в Перник.

По време на последното заседание по делото наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски поиска ефективни присъди от по 4 години за подсъдимите. Според обвинителя Невена Станоева и Веселин Пейчев са осъществили перфектна схема за измама на държавния бюджет и са спестили на собствениците братя Галеви и на Федята 660 000 лв.

Деянието е с висока степен на обществена опасност и сериозно уврежда данъчната система. Законодателят казва, че неплащане на данъчни задължения в особено големи размери има при 12 000 лева, в случая сумата е надвишена 50 пъти. В условията на зараждаща се финансова криза това е недопустимо, каза по време на пледоарията си прокурор Байрактарски.

В измамата има няколко аспекта, първо е продажбата на два от трите дяла на пътностроителната фирма "Инфрастрой" за 5.5 милиона евро, обясни Байрактарски. За да се намали печалбата на "Инфра Асет мениджмънт", в документите на фирмата се появяват фактури, уж за платени пари за консултански услуги, на стойност 25% от печалбата, обясни държавният обвинител.

Нали на всички ни е ясно, че един от най"богатите българи - Васил Божков /Б.р. Той бе съдружник с братя Галеви и Федята/, няма как да е наел офшорна фирма, регистрирана на Сейшелите, да го консултира как да купи пернишка фирма, попита риторично в залата Байрактарски.

За да намалят още печалбата, "Инфра Асет мениджмънт" същата година сключва договор да остави на друго дружество, отново на Сейшелите, машина"чудо "подвижен асфалтосмесител" за 2.5 милиона евро, като неустойката на този договор е 2 милиона евро. И сделката, естествено, се проваля, а "Инфра Асет мениджмънт" отчита загуби. Всичко това има за цел да намали парите, които дължи фирмата на държавата, обясни механизма на измамата Байрактарски.

Интересът към сключените договори на дружеството се обуславя от факта, че т.нар. Братя Галеви са собственици на дружеството. Това е единствената причина за упоритостта на разследващите органи да внесат обвинителен акт, каза по време на защитата си адвокатът на двамата подсъдими Манолов. Според него в доказателствата, събрани по време на досъдебното производство, липсва извършено престъпление, а счетоводителят Невена Станоева е със стаж от 32 години и не е наказвана досега.

Подсъдимите Невена Станоева и Веселин Пейчев заявиха, че са невинни и настояват за оправдателни присъди. Те не съобщиха дали върху тях е оказван натиск за измамата от Федята и братя Галеви, използвани ли са като "бушон" и дали ще бъдат финансово овъзмездени, че не са издали кой е истинският автор на комбината.


Още за: В. Пейчев   присъда   затвор   Още от: Крими

Принтирай статия
43 коментара
01 Февруари 2011 11:14 | Октим
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Това е поредната победа над Дупнишкия феодализъм на "братя" Галеви. Това е поредното доказателство за положителните промени в местното правораздаване. Това е поредната плаха усмивка на дупничани..... Кой ще бъде следващият феодален слуга, изправен пред Темида?


01 Февруари 2011 11:23 | Светла
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Едва ли някой би пожертвал свободата си за пари. Само пострадалите дупничани знаят колко ужасяващи са методите на Феодално-мафиотската империя на Галеви.


01 Февруари 2011 11:29 | Николов
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Браво на смелите жени от региона! И този път Дупнишките изверги са наказани от жена! Браво, госпожо Цекова! Това е не само смелост и патриотизъм, това е и мъжество, което толкова много липсваше на един прославил се с перверзност ваш колега.


01 Февруари 2011 11:43 | Коко
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Е, господа дупнишки мафиоти, започнахте ли да разбирате колко ужасно е отвсякъде да ви дебне опасност? Преди се страхувахте от "отмъстители" и се обграждахте с горили-охранители, но тогава нищо не ви заплашваше, защото вие бяхте най-свирепите земни твари. Как ще се предпазите сега? Кой от вашите слуги-мародери ще бъде следващият? Колко "бушончета" имате още? Колко от вашите бушони са надеждни, колкото тези двама глупаци? Глупаци ли са Янев, Тодоров и Кацов?


01 Февруари 2011 11:55 | !!!!!!!!!!
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

За пореден път БРАВО НА КЮСТЕНДИЛСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД! Крайно време беше да осъдят и УПРАВИТЕЛИ И СЧЕТОВОДИТЕЛИ! Дано и други съдий ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ започнат ПРАВО ДА СЕДЯТ И ПРАВО ДА СЪДЯТ!


01 Февруари 2011 12:00 | Тодоров
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Браво на Йоланда Цекова! Геройня!


01 Февруари 2011 12:11 | 55
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Господин Янев, дупнищкият кмет, вече е със затворени очи. По улиците той не вижда кучета убийци, в града на барикадите не вижда мафиоти, в Общинския съвет не вижда цигани, сред заместниците си не вижда крадци, сред консултантите си не вижда глупаци, сред демократите не вижда сини. Отвори си лекичко поне едното око, господин кмете. Не се страхувай толкова много! Едва ли ще видиш новата звезда Цекова по изровените дупнишки улици! Много по-вероятно е тя да се яви в съня ти, предателю! Събери силички, верен сподвижнико, защото и ти си бушон, който трябва да устои на напрежението, нали?


01 Февруари 2011 12:30 | Дядо Гецо
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Вижда се краят на мафиотщината и циганията в Дупница, вижда се.


01 Февруари 2011 12:41 | Попов
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Ами онези "бушони" от яхиновската част на Дупница, Палчев и Кацов, надеждни ли са? Не е ли прекалено голяма тяхната циганизация, за да се мисли за "надеждност"? Правосъдието не тръгва ли към господин Палчев чрез кочериновският кмет Катин и към господин Кацов, чрез "брата" му циганин Санде-рекетьора?


01 Февруари 2011 12:48 | Гери
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Чудото стана! Дупнишката инквизиция започва да се разпада! Сбогом мафиоти, сбогом циганета!


01 Февруари 2011 12:59 | Принцеса Житан Яхинска
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Жертвайте се дупничани, жертвайте се! Жертвайте се в името на светите братя Галеви, прославили града ни по цял свят!


01 Февруари 2011 13:07 | пешо
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

на следваща инстанция са оправдани


01 Февруари 2011 13:26 | Пепи
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Фанатично самонадеян си Пешо. На следваща инстанция, ако не "пропеят", ще получат повече. Впрочем, аферим и на двамата! Тяхната вярност е съизмерима с твоята глупост.


01 Февруари 2011 13:35 | Велинов
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Следващата инстанция ще се справи със семейство Галеви. Нали не сте забравили, че днес е последният срок на великия кюстендилски съдия Начев, който са прослави със сричковото писане на оправдателни мотиви. Кураж Начев, твойте хора добре подишаха няколко месеца. За толкова си бяха платили, нали търговецо?


01 Февруари 2011 13:54 | Радостин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Абе, хубавица е тази всеотдайна крадла Невенка. Всеотдайно им се отдаде, а пък те като отзивчиви "джентълмени" всеотдайно я изконсумираха, а сега като награда и на топличко я пратиха..... Пич си ти Галев, пич си! Но дали онзи кюстендилец Начев няма да ти добави още една сричка?


01 Февруари 2011 14:00 | Реал
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Начев, нямаш ли намерение да върнеш Парите /които получи от агент тони/ за изречената от Теб ГЛУПОСТ на Годината-"НЕВИННИ" ? Полека, лека се Вижда, че не са Били НЕВИННИ !!! Върни Парите на Община Дупница, Нищо, че с Тези Пари Ти Спаси и агент тони от ОСТАВКАТА... Така ще Влезете в Историята... НАЛИ !!!


01 Февруари 2011 14:04 | Трифон
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Днес е празник на пиячите. Оставете го спокоен божествения Начев! Нека да пийне чаша вино с дупнишки пари за здравето на дупничани. Не се отчайвай Начев, та даже и трезвениците грешат, нали?


01 Февруари 2011 14:26 | Гавраил
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Другарю Начев-нали Ти си позволи да се Изгавриш с Цала БЪЛГАРИЯ /оповестявайки, че братя Галеви са Невинни/ ? с Парите, които получи от агент тони-Ти Направи Повторна Грешка-"Спаси го от ОСТАВКА", но Обрече Дупница на ОЩЕ по- Невъзможна Демокрация... Ти си Ненужен за Човечеството !!!


01 Февруари 2011 15:56 | дедо пене
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

громете мутрите


01 Февруари 2011 16:04 | dum spiro
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

Далаверата са я замърляли Фьодор и Черепо, Пламен и Геле са купувачите на фирмата, те не са плащали данък, не дължат такъв, данък печалба плаща този, който е продал и реализирал печалба, не този който е купил и платил - тоест похарчил пари, те само ДДС плащат в случаят. А наистина на втора истанция ще ги оправдаят, ако не ще се стигне до Страсбург, с чисто съдебно минало за непризнати разходи в затвор не се ходи, ще видите.


01 Февруари 2011 18:42 | На вниманието на Пешо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Как да ти повярва, бе Петре? Та тя ня Р. Петков не повярва, когато същия от името на правителството на Република България обяви Дупнишките главорези за неомърляни със синтетичен прашец джентълмени, та на тебе ли да вярва?


01 Февруари 2011 18:50 | До Радостин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Правилно Радостине. И аз мисля, че съдията Начев от Окръжен съд Кюстендил, ще добави една сричка "ка", макар и непряко и изречението "Галев е пич. " ще добие аритметичния вид: Галев е пич + "ка", което прави мисълта разбираема и годна за възприемане.


01 Февруари 2011 19:04 | Наблюдателен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Споменавате великия индустриалец Палчев и се питате дали е надежден "бушон". Откакто царуват Галеви този малоумен и трудно смятащ царедворец е подложен на експериментално високо напрежение и очудващо, но показва невероятна устойчивост, което ме кара да мисля, че той е първият мутирал екс-полицай от антуража на семейството Галеви. Разбира се, никак не мисля, че е единственият.


01 Февруари 2011 19:08 | Дупничанин
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Защо се косите, и спорите, слушайте dum spiro той човека е най навътре в нещата и е компетентен по всички въпроси. Слушайте ги и няма да сбъркате. Информацията му е от първоизточниците.


01 Февруари 2011 19:23 | А бе Дупничанин,
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Кой твърди, че въпросният Думчо не е вътре в нещата. Вътре е, разбира се, но той знае, че в условията на демокрация за говорене и манипулиране не е застрашен от затоплена изолация. Да му мислят тези, които купуват услугата му, т. е. консултантите и работодателите му. Моето наблюдение ме води до извода, че Думчо е напълно изчерпан откъм аргументи, става все по-пасивен, неуверен, неговите аргументи губят стойност, стилът му става арогантен и пренаситен с цигания, видимо намалява и активността му.


01 Февруари 2011 19:34 | Болшевик
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Всички дупнишки феодални слуги са вътре в нещата, което е основна причина за бързия разпад на Мафиотската империя. Та те я градиха по модела на италианските си братя, но към него добавиха и малко балканизъм под формата на шуро-баджанащина и "наш човек", но забравиха, че имлерията е консервативна и не търпи своеволия, а волните програми на мутри и цигани са катастрофални. Все пак, похвално е, че и толкова оцеляха, но заслугата за това не е тяхна, а на партията осиновителка.


01 Февруари 2011 19:59 | Ема
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Горката Невена, отиде при тях за повече пари и с желанието да осигури децата си, а докъде я докараха!?


01 Февруари 2011 20:16 | dum spiro
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Хахахаха
Е прав си де, какви аргументи да намеря срещу прибавяне на срички, или "види им се краят".... Така като зачетеш все едно всички коментари един ги е писал, все вариации на тема " клатат се, още малко и ще паднат" ...


01 Февруари 2011 20:46 | Коко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Спиро този път е оптимист. От последното му словосъчетание можем да предположим, че той вярва в светло бъдеще. Аз също вярвам, Спиро. Бъдещето ще бъде светло и невонящо на престъпност и цигания.


01 Февруари 2011 20:51 | citizen
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

До "наблюдателен"
Много си смешен, или по-точно смешна- ти не беше ли онази Радостина, обилно потящата се, ти не беше ли онази, която споменатият от теб изхвърли от фирмата си като мръсно коте, тъй като беше некадърна и нискоинтелигентна, ти не беше ли онази, дето споделя една постеля с оня мазния Краси от Яхиново... сигурно още си безработна и си убиваш времете във форумите, горката. Не бери чуждите ядове и не се грижи за ч, уждото напрежение, а виж себе си, че съвсем си го закъсала от безделие и тъпота


01 Февруари 2011 20:53 | dum spiro
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Коко, за "светлото бъдеще" се чете в коментарите по темите в Струма от 2006-та някъде, а може и от по рано, не знам..... до кога ще се предъвква все това? Нещо ново не можа ли да измислиш, нещо смислено, по самата тема да напишеш?


01 Февруари 2011 21:07 | по-наблюдателен
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Абе това да не тая радостина, дето ходи като гламава по центъа с оня Краската и се чуди къде да се предлага, защото е умрела от глад, а па за тоя с нея да не говорим, протъркаха му се подметки да ходи пеша по 10 км на ден, е не им е лесно на безделниците


01 Февруари 2011 21:45 | Евтимов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не е ли прекрасно това, че откраднати пари ще бъдат върнати на собственика им, в случая бюджета на министър Дянков.


01 Февруари 2011 23:17 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Е, вече няма да има постни пици, ще се облажи Дянков:
"Кюстендилските магистрати постановиха и конфискация на имуществото на подсъдимите.
За Пейчев това е лек автомобил "Ауди" и 3 лв. в банкова сметка, а за Станоева- 122 лв. по разплащателна сметка. "


01 Февруари 2011 23:21 | До dum spiro
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

" С чисто съдебно минало за непризнати разходи в затвор не се ходи, ще видите" - не си съвсем прав. С Ал Капоне само по този начин можаха да се справят - заради неплатени данъци го вкараха в затвора. dum spiro, разбираш от строителство, финанси и какво ли не, ама прочети и "Който не мълчи, ще умре". Цитат: "Абсолютният закон на мълчанието, законът „омерта”, също стоял на първо място. Към него се прибавили още четири основни принципа:1. Имай винаги някой добър адвокат под ръка! 2. Никога не предприемай насилствен акт срещу чиновник от държавния апарат, защото за това се налага най-тежко наказание и най-главното, защото подобна акция може да предизвика полицейски хайки, обхващащи целите Съединени щати! 3. Плащай винаги данъка си за доходи! ".


02 Февруари 2011 00:28 | dum spiro
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Май си сбъркал континентите бе момче... В България в затвор се ходи за кражба не меден приоводник, джепчийство, автокражби или битово насилие, не за укрити данъци.


02 Февруари 2011 00:38 | Трифон Зарезан
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Прав е Бай Спиро, в България важи правилото : за кокошка нема прошка, за милиони нема закони!


02 Февруари 2011 00:50 | Пешо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много невинен народ изядоха така наречените "бизнесмени-братя Галеви" чрез своите подставени " помагачи-слуги".... Но ето идва време за разплата... Започна се с тяхните преки изпълнители "биячи", сега са вече на ниво "счетоводители-управители" и не е далеч деня когато ще се наложи и на самите организатори "братя Главурковци" да си платят за всичко.... Природата не търпи празни пространства.... Не бива да ги съжаляваме, защото на тяхно място ще се появят 'свободни хора", а не слуги.... Например счетоводителката, отишла за повече пари при мутрите... Аз съм дълбоко убеден в себе си, че още преди да е започнала да работи за тях, е знаела че ще я принуждават да върши нередни неща.... рискувала е и затвор... Както се казва "лакомо дупе, кръв ..." Беше вдигнала "кофата-главата"... не можеше човек и "добър ден" да и каже.... Явно и доброволно за повече "финикийски знаци" същата е била в състояние да продаде и майка си и баща си.... Всичко е било, въпрос на избор... така както и Dum spiro e изб


02 Февруари 2011 00:58 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Пешо, ти за 660 хилки колко години ще лъскаш магазина? А шивачка, за колко живота ще ги изкара?


02 Февруари 2011 04:12 | Пешо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Избора е твой бе мекере главурковско, в акъла ти само пари се въртят... и майка си и жена си ще продадеш... Никога не си разбрал, какво е това свобода, защото си роб на парите.... Твойта притча за живота е като дърво без корен.. Защо не искаш да разбереш че който е под властта на парите, беден и нещастен умира... Твоят идеал, парите над всичко е затрил почти всичките си фенове... Няма да е по различна и твоята съдба... Виждаш какво става, събираш, събираш и накрая конфискация/на3 лв. /, нопрехвърляш всичко на девети братовчеди и трепериш цял живот и от държава и от братовчеди... А за мен не се притеснявай, парите ми стигат/голяма колкото бг депутатска заплата със всичките екстри... Поне излез на екскурзия поне до Македония... или по далече от София не ти се ходи... Виж, как живеят белите хора и тогава смятай, кой колко години трябва да работи... за не знам си каква сума... Цифрите не са важни, важно е да знаеш, че трябва да е чест за всеки да си плаща данъците на държавата, но мутрите


02 Февруари 2011 04:39 | dum spiro
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Евреин съм бе Пешо, не можеш ти мен да ме учиш какво са парите, на краставичар краставици ли ще продаваш? Мисля че никой на света не ги разбира тези неща по добре от нас. А за пътуването - на малко места не съм бил....


02 Февруари 2011 07:31 | Дупничанин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

dum spiro, ного знаеш за мафията бе, чак и съвети даваш. А знаеш и за САЩ без и да си стъпвал, там щото там няма да те пуснта и да слезеш от самолета дори.


02 Февруари 2011 22:25 | dum spiro
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Сигурен ли си? В САЩ не пускат дрипльовци, имаш ли парички си добре дошъл, е виж говедата от СИК и ВИС, всички американски паспорти изкараха, а толкова народ осакатиха...., докато ти се молиш за туристическа виза и играеш лотария за гриин кард, а за Б1/Б2 не смееш и да си помислиш....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар