Съветникът В. Кожухаров уличен в самоуправство

26 юли 2011 00:20   24 коментара   19716 прочита
Вчера Венцеслав Кожухаров призова прокуратурата да разследва опита за криминално заграбване собствеността върху апетитната сграда на НТС в центъра на Благоевград
Вчера Венцеслав Кожухаров призова прокуратурата да разследва опита за криминално заграбване собствеността върху апетитната сграда на НТС в центъра на Благоевград


Вчера Венцеслав Кожухаров призова прокуратурата да разследва опита за криминално заграбване собствеността върху апетитната сграда на НТС в центъра на Благоевград

На пресконференция вчера бившият секретар на община Благоевград обяви: Прави се криминален опит да се заграби 6-етажната сграда на НТС в центъра на Благоевград

Да бъде образувано досъдебно производство за самоуправство и кражба срещу общинския съветник от БСП Венцеслав Кожухаров, поиска от Районна прокуратура- Благоевград секретарят на Териториалната организация на Научно-техническите съюзи /ТО на НТС/ Светослав Чингов. Жалбата му е от 17.07.2001 г., заведена е в прокуратурата под -2117/11 и в нея обстойно е описан инцидент на 12 юли т.г. в сградата на НТС в центъра на Благоевград.

Тогава около 15.30 часа Кожухаров, който от 20 г. е на заплата като председател на ТО на НТС, вика ключар и разпорежда да бъде сменен патронникът на кабинет - 401, който е на секретаря на НТС Светослав Чингов. На следващия ден Чингов води в офиса брат си Георги, за да му даде назаем 500 лв. лични пари, които държал на съхранение в чекмеджето на бюрото си. След като не успява да превърти ключа, разбира от колегите си в НТС Николай Николов и Стефка Туфекчийска, че смяната на патронника е станала по разпореждане на Кожухаров и за труда на ключаря е платено с фактура.

“Имам сериозни основания да се опасявам, че касата може да бъде отворена, а някои документи да изчезнат безследно”, пише в жалбата си до прокуратурата Туфекчийска и я моли за съдействие да влезе в стая 401. Св. Чингов е описал в жалбата си и предисторията на скандала в НТС. Тя е от 2 месеца, когато 1/3 от членовете на НТС, наброяващи около 200 души, подават в Окръжен съд - Благоевград молба за свикване на извънредно общо събрание с цел промяна на устава и на ръководните органи. Съдия Петър Пандев одобрява искането и събранието е насрочено за 31 юли т.г.

Според Св. Чингов, след като от 20 години Кожухаров е платен председател на НТС, чиято единствена задача е да събира наемите от сградата и да си отчислява от тях заплатата, сега усеща реална заплаха за поста си, защото исканата промяна в устава е включване на точка “Да се забрани на агенти на Държавна сигурност да членуват в Управителния съвет”. Това означава автоматичното му изключване от УС, защото още преди няколко години Венцеслав Кожухаров бе осветен официално от Комисията по досиетата като “агент Натев”, работил за структурите на ДС.

Според Чингов председателят се притеснил още, че на общото събрание ще му бъде потърсена сметка за опитите му да продаде на софиянци активи на дружеството, “при това по незаконосъобразен начин”.

След като разбра за събранието, Кожухаров търси по всякакъв начин да осуети провеждането му.

“Звънеше ми по телефона, крещеше ми и ме заплашваше, обиждаше ме пред други хора, и всичко това заради обстоятелството, че съм предоставил справка за актуалното членско състояние на НТС”, пише в жалбата си до прокуратурата Чингов.

По същото време БСП съветникът опитва да вкара нови членове в НТС, плащайки им за година назад членския внос, който всъщност е 1 лв. По тази схема сред най-пресните членове, записани през последните седмици, са почти всички работници на “Високоговорители” АД с управител Живко Сучев, на фирма “Ванико”, която е в кв. “Грамада”, и др.

От “новоприетите” Кожухаров очаква да гласуват “против” промените в устава на събранието в края на месеца. От инцидента на 13 юли 2011 г. в НТС Светослав Чингов е в болнични и твърди, че здравето му рухнало “вследствие силния стрес, причинен от действията на Кожухаров”.

На пресконференция вчера следобед В. Кожухаров алармира, че се прави криминален опит за придобиване собствеността върху шестетажната сграда на НТС в Благоевград, която струва минимум 1,5 млн. лв. Той подозира, че зад този опит стои секретарят на съюза Светослав Чингов и лице на име Владимир Велчев, от чието име е пуснато обявление в “Държавен вестник” на 17 май за свикване на общо събрание на ресторант “Бор” в Благоевград на 31 юли с дневен ред от 2 точки - промяна на устава и избор на ново ръководство.

По устав общо събрание се свиква с минимум 1/3 от членския състав, но задължително за това се уведомява УС на ТО на НТС и ако то в двуседмичен срок не предприеме действия по провеждането му, тогава се насрочва без него, обясни Венцеслав Кожухаров. Като председател на УС в Благоевград обаче той въобще не бил уведомен за подобно нещо, а чиста случайност е, че някой прочел миниатюрното обявление в “Държавен вестник”, с което благоевградският съд насрочва провеждането на събранието.

Когато попитах Чингов дали знае нещо по въпроса, той отговори първоначално, че не знае нищо. Попитах колегите си дали знаят кой е въпросният Владимир Велчев, но никой не се сети, дори и тези, които са в съюза повече от 20 години. Тогава Чингов призна, че го познава и му има телефона, и помолих да му се обадим и да си уговорим среща, за да обясни нещата. Велчев обаче отказа среща, като каза, че бил тежко болен.

Затова упълномощих Чингов да отиде в съда и да изиска копия на всички представени документи, въз основа на които се свиква събранието. Точно тогава той издненадващо си взе 14 дни болничен от психиатър и се наложи лично да свърша цялата работа. Каква бе изненадата ми, когато ми представиха списък с имената на 132 членове, които се били събрали на 20 февруари на “Бор” и там са взели решението за свикване на общо събрание. Видях вътре имена на хора, които познавам и които никога не са членували в НТС, с някои разговарях и те също се изненадаха, заради което направих искане прокуратурата да разследва истинността на списъка, разказа Кожухаров.

Той проверил още в “Мак-турс” дали наистина на 20 февруари НТС са ползвали техния ресторант, и получил обяснение, че понеже трябвало да платят, Чингов и Велчев се отказали от наемането на помещението.

След изясняването на тези обстоятелства последва игра на котка и мишка със секретаря Чингов, който отказа да ми даде ключа от канцеларията, както и печата на НТС. След няколко неуспешни опита да се споразумеем извиках ключар и със свидетели влязох в канцеларията, направих опис и заснех с камера всичко, разказа Кожухаров.

Той припомни на пресконференцията вчера, че всъщност агентурното му минало не е свързано с мрачното Шесто управление на Държавна сигурност, а с Първо, което отговаряло за научно-техническото разузнаване. Както “Струма” писа, при осветяване агентурното минало на общинските съветници се разбра за този период от миналото на Кожухаров, когато той бил изпратен в Япония да проучи програмен продукт, който впоследствие е внедрен в Благоевград при производството на машини.

Другото, което установих, е, че още преди два месеца Велчев, Чингов и неговият приятел адвокат Илко Стоянов са резервирали за събранието на 31 юли ресторант “Бор”, а това е доста преди да излезе съобщението в ДВ. Личното ми притеснение е, че се прави опит за подмяна на управителния съвет и на устава с цел да се дадат правомощия за контрол върху имуществото на сградата не от общото събрание, а от петчления съвет, т.е. няколко човека могат да решават дали да продават, отдават под наем и пр., заяви Кожухаров.


Още за: Св. Чингов   жалба   кражба   Още от: Крими

Принтирай статия
24 коментара
26 Юли 2011 07:52 | 123
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Напускай и БСП мръшляк недин. Ти си срам за всички. Колко години смучиш НТС и Общинския съвет? По колко заплати искаш да взимаш? Това ли е лицето на БСП ? Заради теб няма да гласуваме за БСП.


26 Юли 2011 08:48 | анонимен
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

На Венци това не му е първата документна измама. Той е бил следствен за поправка на документи и преди. Но така или иначе следственото дело не достигна до съда. Вероятно тогава е вербуван от агентурния апарат. Нека си припомним, че вътрешните золуми и разделението на БСП в града относно избора на кандидат за кмет пак Кожухаров ги направи. Симпатизирам на Костадинов, но няма да гласувам за него заради такива мишоци в БСП като Венци. Нека младоците от БСП да бият един червен шут на Инч Хай.


26 Юли 2011 08:59 | до анонимен
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

защо не се поинтересуваш кой е Чингов и защо има болничен от психиатър, той е дребен мошенник наследил баща си на този пост


26 Юли 2011 09:12 | гласоподавател
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Как БСП в Благоевград не вижда кой пречи най- много. Събуди се БСП, иначе пак ще изгубиш изборите. Освободи се от Кожуха си. Много хора знаят за неговите машинации и се отдръпнаха от БСП.


26 Юли 2011 09:17 | възмутен
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Боже, Кожухаров в каре "крими" ! Как не го е срам тоя ! А е общински съветник, леле, леле... Хайде сега дружно всички да гласуваме за БСП, че още 4 години да го търпим тоя всеяден.


26 Юли 2011 09:33 | ТТ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

В. Кожухаров е комунист по убеждение.
Той стана партиец на 10. 11. 1989г. когато други масово напускаха БКП.
Най-добре е да си хваща пътя за София след жена му-/д-р Кожухарова/.


26 Юли 2011 10:44 | chitatel
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Мошениците са Чинговите братя и техните подстрекатели - некадърни адвокатчета, нереализирали се политичета и измислени "бизнесменчета". Малки, малки хора.


26 Юли 2011 12:01 | dedovio
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

АЙДЕ ДЕДО КОЖУХ - ЧУПКААААА!!!


26 Юли 2011 12:10 | Бл-град
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Този Всезнайко Кожухаров и тази бабичка Слатинска съсипаха БСП в Благоевград.


26 Юли 2011 12:21 | ОБЩИНАТА
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

КОЖУХАРОВ и СЛАТИНСКА БЪРКАТ БСП И ОБЩИНА БЛ-ГРАД СЪС СТАРЧЕСКИ ДОМ.


26 Юли 2011 12:27 | Срам и Позор
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Това е лицето на БСП Благоевград. От колко места получаваш заплати другарю Кожухаров. ПОЗОР. Вечният председател на НТС.
Слатинска, с такива ли хора в листата ще печелиш гласове ?То няма как, той е скрития лидер на БСП, а Данчетое само за парлама.
Емиле ! Сложи ги всички на местата им !
С хора като Кожухаров и бабичката Слатинска ще загубиш изборите. Диествай ние сме за теб! Отрежи им яслите.


26 Юли 2011 12:37 | анонимен
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Бошкилови, този джуджупеч ви разказа игрите при вътрешната номинация. Изхвърлете този боклук от БСП. Гредайте как става на по-високо ниво в партията. Там се дистанцират от такива дребни душици.


26 Юли 2011 13:02 | KO4O
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

СРАМ! СРАМ! СТИГА ЧЕНГЕТА! ВЗЕМЕТО ГО РАЗКАРАЙТЕ ОТ ЛИСТИТЕ! НЕКА СИ ХОДИ ПРИ ПАСКАЛЕВ!


26 Юли 2011 13:04 | анонимен
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И ПАСКАЛЕВ СЕ Е ДИСТАНЦИРАЛ ОТ НЕГО. ДА НЕ Е ЛУД ДА СЕ КОМПРОМЕТИРА С ВЕНЦИ.


26 Юли 2011 13:31 | до всички
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

и чингов не е цвете за мирисане, как ли пък точно брат му е свидетел на разбитата ключалка, ами като знаем кои е брат му и снаха му- райка, абонираната за дела, сигурно тя ме е дала този акъл, нали се изживява като адвокат и тя, но питайте колегите и от института, колко и е акъла,.....


26 Юли 2011 14:01 | Файо Мрицин
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

За Райка лудата ли говори по-горния? Всичко е ясно, тая е луда за връзване. Беши при Янето, после застъпница на Иван Амов за кмет


26 Юли 2011 15:08 | 1
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Стига обиждахте комунистите с псевдо-червени келепирджии. Тоя, ако по убеждение е истински комунист, никога няма да краде и да мами. Изобщо, БСП нямат нищо общо с комунизма. Чисто манипулативно обират гласовете на хората с по-хуманни възгледи. В БГ няма истински комунисти във властта, нито в управление, нито в опозиция.


26 Юли 2011 15:13 | до 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Господин 1, Вие сте прав относно идеите на комунизма и социалното начало в тази философия. Ама, нагледахме се на хора, които опорочават тези идеи. Наистина гледат само келепира.


26 Юли 2011 18:07 | Анти-комунист
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ама че гадна шумкарска гнида!!!!!


26 Юли 2011 18:10 | Гербер
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А бе червени лекета що не го пратите и тоя в Дупница.... ХА, ха ха ха при Динов и Мишан!!!


26 Юли 2011 22:40 | 00
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Предлагам това джудже да го направим секретар на кмета на Бобовдолския затвор Ненов и там да види как се отнасят с ДОНОСНИЦИТЕ


26 Юли 2011 23:02 | съгласен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Нека тогава баба Слатинска да му е секретарка да му вари кафе и да си споделят за многото тайни които крият от обществото и които много ско


26 Юли 2011 23:08 | покрусен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Покрусена съм за това че баба Слатинска ще е в Сливенския и нямя да могат да си споделят многото тайни от рода на това че


30 Юли 2011 10:50 | интелегентния
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Незнам дали си Другар но знам че си сасипал поне 100 семеиства в Благоевград престани Мизернико И се отдаи на заслужена почивка Защото след местните избори като доидат ГЕРБ на власт щте се разбере какви си ги вършил Гнусляр и дано ж Ада да почиваш след семеинна катастрофа която ти пожелавам от все сърце...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар