Съдът в Кюстендил нанесе тежък удар на Васил Капланов-Каплата

04 ноември 2020 19:40   3 коментара   15519 прочита


Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на Васил. К. с определение на Районен съд – Дупница и остави без уважение молбата му за изменение на мярката в по- лека такава.

Васил Капланов-Каплата е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, като е в ареста от 04.09.2020 г. Съдът допусна до разпит по искане на защитата бившата съпруга на обвиняемия – П. К., която отговори на въпроси, свързани с това как задържането на бившия гард на братя Галеви се отразява негативно на малкият им син.

От Окръжна прокуратура – Кюстендил пледираха за отхвърляне на молбата на обвиняемия и потвърждаване на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“.

Настоящият съдебен състав констатира, че първата предпоставка за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, а именно наличие на обосновано предположение за авторство на деянието, не е отпаднала към момента. Няма нови доказателства, че е отпаднала и другата предпоставка – реална опасност от извършване на престъпление.

По време на инкриминираното деяние обвиняемият Васил К. е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, която не е попречила да бъде извършено друго противоправно деяние, се посочва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил. Съдът посочва още, че макар и неосъждан към момента, на Васил К. е налагано административно наказание по чл. 78а, за престъпление против личността- нанасяне на лека телесна повреда, което е от същия раздел, както това по настоящото обвинение.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Васил К. бе потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно и не подлежи на обжалване. Според обвинението, на 31.08.2020 г., около 20, 10 ч. в гр. Дупница, при кореспонденция, Васил К. се е заканил на Д. Н. с престъпление против неговата личност – с убийство / с думите - „Децата ти ще останат сираци“/


Още за: Каплата   съд   закана   Още от: Крими

Принтирай статия
3 коментара
04 Ноември 2020 21:07 | Гражданин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Що не му пуснете ток на него и на жена му?
100000% ще чуете сиюфонична мелодия


05 Ноември 2020 13:46 | �� �����
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Това заслужават всички ебачи на чужди жени.


07 Ноември 2020 19:48 | е кво?
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

38-годишния Иван Г. получи условна присъда от 1 г. с 3-годишен изпитателен срок по обвинение, че е отправил закана за убийство и е нанесъл средна телесна .
А тука за недоказана заплаха какво става ? Явно аршина не е еднакъв.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар