Студент в АУБ, син на зам. министър в Азербайджан, бит, наръган с нож и ограбен

18 февруари 2012 00:16   21 коментара   34794 прочита

Криминалнопроявеният Б. Ингилизов и Александър Джельов арестувани, златна гривна, синджир и GSM за 6000 лв. върнати на жертвата - 21 г. Камерлан Хайзада

Синът на шефа на криминалната служба във вътрешното министерство на Азербайджан, 21-годишният Камерлан Хайзада, който е студент в Американския университет в Благоевград, е нападнат и наръган с нож с цел грабеж от две непознати за него лица. Бащата на жертвата е с ранг на заместник-министър. Инцидентът станал завчера малко след 22 часа.

Рано сутринта вчера ченгетата от Първо управление на МВР - Благоевград арестуваха нападателите - Александър Джельов, син на популярния певец Стоян Джельов, и криминалнопроявения благоевградчанин Бойко Ингилизов.

Около 22.30 часа в четвъртък студентът се прибирал в общежитието, като вървял по улица “Менча Кърничева” в Благоевград. Нападателите го издебнали, внезапно го ударили в лицето и извадили нож. Студентът направил опит да се защити и в битката ножът го порязал в областа на крака. След като го съборили на земята, двамата нападатели му взели скъп мобилен телефон, златна гривна и златен синджир на обща стойност над 6000 лева.

Чужденецът е закаран в Спешен център, където раната му е обработена. По неговото описание нападателите били единият висок около 175 см, слаб, с мургава кожа, облечен в черно яке с качулка, а другият с бяло яке с хоризонтални ленти.

След описанието криминалистите от Първо управление начело с началника им Пламен Мичев започнали проверка на кримиконтингента. Цяла нощ те издирвали заподозрени лица и рано сутринта вчера открили извършителите на грабежа. Синът на певеца Стоян Джельов няма до момента криминални прояви, дали е попаднал случайно в компанията на криминалнопроявения Бойко Ингилизов, полицията тепърва ще изяснява.

За инцидента от полицията са информирали бащата на студента и разбрали, че той заема висок управленски пост във вътрешното министерство на Азербайджан. Семейството на нападнатия младеж живее в Баку, станало ясно от направената справка.

Работата по изясняване на подробностите около нападението продължава. Откраднатите от студента вещи са открити у нападателите.

21 коментара
18 Февруари 2012 05:38 | uu
Оценка:
46
 (
62
 гласа)

Хванали са ги защото знаят кой е бащата, ако е някой обикновен гражданин няма да си мръднат пръста.


18 Февруари 2012 07:39 | ДЖУСА
Оценка:
18
 (
30
 гласа)

ОПАА СКЪПИЯ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ГИ Е ЛОКАЛИЗИРАЛ .....НА НЕГО Е ЗАСЛУГАТА.... АПА САШКО ДЖЕЛЬОВ Е ЕДНА ЛЪЖИЧКА КАТРАН .БИВА ЛИ ДА РАЗВАЛЯ ХУБАВОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ ОТ ЮБИЛЕЙНИЯ КОНЦЕРТ НА БАЩА МУ


18 Февруари 2012 08:55 | въпросче
Оценка:
38
 (
42
 гласа)

"След описанието криминалистите от Първо управление начело с началника им Пламен Мичев започнали проверка на кримиконтингента. Цяла нощ те издирвали заподозрени лица ...". А жената, за която четохме, че е ограбена в ж. к Еленово близо до Валан, дали е проверен "контингента" или тя е "обикновен" случай? Питам се. Не че като напишеш нещо тук води до действие...


18 Февруари 2012 09:24 | БГ
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

И аз мисла, че е заради поста на бащата. Иначе куките ще направат един протокол, и айде пред компа да гледат голи лелички. Само бащата на момчето да не се амбицира, че тия двамата юнаци ще ги хване липсата. Впрочем в АУБГ учат бая деца на големци, и щефа на милицията, и кмет и т. н. требе малко да се замислят за положението.... Ама на герберастите им е трудно да мислят


18 Февруари 2012 10:15 | Българина
Оценка:
8
 (
36
 гласа)

Не са знаели за бащата, не четете ли. Просто Полицицията започна да работи по-съзнателно и се чувства това в последните и разкрития. Българската Полиция винаги си има капацитета, но в псоледните години нямаше мотивация за работа, защото престъпниците бяха пускани от прокурори и съдии и тяхната работа се обезличаваше. Браво на момчетата за бързите дейдствия. Продължавайте все така. Живи и здрави.


18 Февруари 2012 10:30 | ЛЛЛЛ
Оценка:
-15
 (
31
 гласа)

Сашо Джельов е едно свестно момче, но е попаднал на неподходящтото място с неподходящите хора. Такаче хора не си въдете изводите само защото е от фамилия "ДЖЕЛЬОВИ"


18 Февруари 2012 10:58 | 123
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Сашко - крушата не пада по-далече от дървото !


18 Февруари 2012 21:27 | ____
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Много калпав град стана Благоевград, бе. Често и по-често в сравнение с други градове присъства по кримихрониките. Побоища, бият младежи, крадат, насилват жени, момичета. За това ли избрахте тая управа, така ли и полицията ви пази, съграждани? Мъчно ми е че такива неща се случват в родния ми град, ама отдавна съм на по-хубаво и уредено място, макар че къде е толкова добре в този пълен с лошотия свят и злодеи свят??! Дано студентчето се възстанови и да е всичко наред с него!


18 Февруари 2012 21:51 | Илка
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Какъв популярен певец е Стоян Джелов? Това е едно леке-полулярен с криминалните си изцепки.


18 Февруари 2012 23:26 | Чичо от село
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И в подкрепа на казаното от Илка ще кажа че Стоян Джелъов го познавам още от затвора в Бобов дол. Същият лежа ефективно, няколко години, след издадена присъда за апартаментни кражби. Когато излизаше от затвора, лично баща му го посрещна в качеството си на Директор на РДВР Благоевград. В затвора работеше "библиотекар", специална служба за пандизчии близки до властта... Явно" крушата не пада по далеч от дървото", даже е надминал баща си, става въпрос за сина на световно неизвестния певец и в Благоевград. Минава направо на грабеж момчето, ама тоя път няма да има "библиотека", ще му пръснат "дупето" циганите


19 Февруари 2012 09:27 | селянин
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Ами ако са убили момчето? Никаква милост за престъпниците! На ход са прокуратурата и съда!


19 Февруари 2012 12:29 | :)
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Сашко няма да го пипнат ромите, защото майка му и жена му са от ромски произход. А, драскачите по форумите можете да си забиете компютрите отзад. Нищо не знаете за това момче, така че няма смисъл да пишете глупости.

Радостин Джельов


20 Февруари 2012 11:33 | Иван
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Те ромите не ги подбират по етнически признак. Та това, че е полу ром няма да му помогне много.


22 Февруари 2012 11:56 | 111
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

какъвто е и бащата, такъв е и сина на световно неизвестния певец стоян джельо, май е вярна приказката, че крушата не пада по - далече от дървото


22 Февруари 2012 13:23 | ..
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Само мангали и резаци в тоя "Американски" университет!


23 Февруари 2012 12:30 | lll
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЛОРА БУРОВА Е ВИНОВНА


24 Февруари 2012 20:22 | от маалата
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

На това долно племе Джельови им дойде реда на един по един. Точно защото на времето оня се е ползвал с привилегиите на баща му, сега няма да има прошка на нито един. Нещата се нареждат. На татковците връзките свършиха, иде Видов ден.


25 Февруари 2012 04:29 | :)
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ако имате да казвате нещо за "племето" Джельови, кажете ми го лично. Жалките драскачи по форумите сте много наперени, когато сте анонимни, ама траете като п*тки иначе.

Радостин Джельов


26 Февруари 2012 13:22 | точица
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Днес е Прошки. Вероятно с коментарите си съм наранила някои хора, както и аз съм била наранявана. Видях, че лошия коментар предизвиква такъв обратно. Вместо да се обиждаме по форумите по-добре е да си даваме съвети, как да изкочим от блатото. Всеки знае нещо повече от другия и нека го сподели без обиди, без насмешка, без люти думи! Тези по форумите сме малко или повече озлобени от живота, с обиди няма да го оправим, а само с добра дума! ПРОСТЕНО ДА ВИ Е ОТ МЕН И ОТ БОГА! НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ И ВИЕ МИ ПРОЩАВАТЕ!


27 Февруари 2012 10:43 | Николай
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Джоджена в затворо


04 Март 2012 17:19 | Димитър
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

За какво се драчите !!!! За глупости че на някакъв баща му е ..... и че на другия баща му е..... Интресното е бързото реагиране на полицията .... ауууу майко мила някой го е дострашало дане му истине мястото .
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар