Смешна присъда за притежание на кокаин от Районен съд Гоце Делчев

12 ноември 2019 15:16   1 коментар   16902 прочита


Районен съд Гоце Делчев одобри споразумение между прокуратурата и 24-годишен мъж, който в края на септември бе заловен с грам и половина кокаин в града. Нарктикът бе намерен у него при полицейска проверка, а общата му стойност възлиза на около 422лв. Срещу него бе повдигнато обвинение, а той сам призна вината си.
 
За престъплението, което извърши, той получи минимално наказание - 3-месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок. Според българското законодателство притежанието на дори 1 грам от високорисковото вещество кокаин е сериозно престъпление и се наказва строго - лишаване от свобода  от 2 до 8 години или глоба от 5000 до 20 000 лева. Мотивите на съда за леката присъда не стават ясни. Мъжът се отърва на косъм, а наркотикът бе иззет и предаден за унищожаване по надлежния ред.

Г. Георгиев

Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
13 Ноември 2019 08:25 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ТАКИВА СТРОГИ ПРИСЪДИ ЗА УПОТРЕБА ИЛИ ПРИТЕЖАНИЕ-СМЕШНО Е. СТРОГИ И ТЕЖКИ ПРИСЪДИ ТРЯБВА ДА ИМА ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ КОИТО ВНАСЯТ ПРОДАВАТ НА ТЕЗИ НАРКОМАНИ ДРОГАТА -ТРЪГАЛИ ДА СЪДЯТ НАРКОМАНА КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С УБИИЦИТЕ МУ. ПРИСЪДИТЕ СА СА ТОЧНО ТЕЗИ ХОРА-МУТРИ И МАФИОТИ НО ТЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА И НЯМА ДА БЪДАТ ЗАСЕГНАТИ ОТ ЗАКОНА. ЗА ТОВА ИМА ТАКИВА АНОМАЛИИ КАТО ТОЗИ СЛУЧАЙ. ДО СЕГА В БГ НЯМА ПРИСЪДА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ А САМО ЗА ПРИТЕЖАНИЕ И УПОТРЕБА ТОЕСТ НАРКОМАНИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар