След опит за убийство! Саботана срещу Малкия Фараон: Кой крив - кой прав? Пълна каша в показанията на свидетелите по делото за кървавото меле пред дискотека в санданското с. Поленица

01 юли 2019 11:52   1 коментар   33583 прочита


Кървавата разпра пред дискотека в санданското село Поленица, при която с нож бе наръган многократно и едва не умря, известният санданчанин Димитър Съботанов - Саботана, бе обект на съдебно заседание в Окръжен съд Благоевград, днес. Обвиняем в опита за убийство е Веселин Бориков, с прякор Малкия Фараон. За днешното заседание Саботана бе транспортиран от затвора в Бобов дол, където се намира в момента, придружен от адвоката си.

Отново бяха изслушани разказите на страните по делото, както на и свидетели за спомените им от кървавата нощ. Версиите на двете страни нямат нищо общо, а показанията на свидетел изумиха присъстващите в залата.

Версията на подсъдимия Веселин бе, че докато седял сам на бара в дискотеката, Саботана се приближил и започнал да го псува. Изплашил се и тръгнал да си ходи, когато Саботана го нападнал в гръб с удари в главата. "Аз никога преди не съм участвал в сбивания и нямам навика да нося оръжие в себе си. Нямам обяснение как Съботанов е получил тези наранявания", обясни Фараона.

Пострадалия Съботанов обаче сподели съвсем друга версия за случилото се, според която, докато седял сам на бара, Веселин пръв подвикнал и го обидил, на което той не отвърнал по никакъв начин. По-късно тръгнал да си ходи и пред входа на дискотеката бил намушкан. Свалил тениската си, за да притисне раните. Като извършител той категорично посочи Веселин Бориков. Когато бил разпитан след инцидента през 2017г. обаче, Саботана заявил, че не е разпознал извършителя. Днес отрече тези думи да са негови, както и подписът, положен под тях.

Общото в показанията и на двамата бе единствено, че те не са се познавали лично преди случката, за да имат някаква вражда.

На разпит пред съда застана и свидетел, който тотално се оплете и днес даде коренно различна версия за случилото се, в сравнение с тази, която дал през 2017г. Пано Джавалеков е приятел от компанията на Саботана, който го транспортирал до спешен център. Според днешния му разказ е присъствал в момента, когато Фараона намушкал приятеля му, като категорично го посочи за извършител. В показанията, дал след инцидента, той заявил, че не е видял кой е намушкал Саботана, дори не е видял кръв и рани по него, просто му казали да кара към спешното. По никакъв начин не би могъл да разпознае извършителя, тъй като не видял нито телосложението му, цвета на кожата, косата и други отличителни белези.

Свидетелят изуми съда с разказа си, който нямаше нищо общо с предишната му версия, което съдия Аршинков посочи като сериозен пропуск на Прокуратурата. Твърде вероятно е на свидетеля да му бъде повдигнато обвинение за лъжесвидетелстване.

Припомняме, че през август 2017година, след сбиване в дискотека в село Поленица, Димитър Съботанов получи 5 прободни рани в областта на гърдите, след което му бе извършена животоспасяваща операция, а като извършител бе посочен Веселин Бориков.

За разплитането на сложния казус предстои да бъдат разпитани още свидетели, како и на вещи лица.

П. Пенева


Още за: съд   опит   убийство   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
02 Юли 2019 06:42 | Sandanski
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Опит за брутално убийство:
10г затвор!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар