След опит за убийство пред дискотека в с. Поленица! 3-годишна присъда за Малкия Фараон от Сандански, наръгал с нож Д. Съботанов-Саботана

25 януари 2021 17:28   14 коментара   43866 прочита
Д. Съботанов
Д. Съботанов


Д. Съботанов

Окръжен съд – Благоевград наложи наказание „Лишаване от свобода“  за срок от три години, отложено за срок от пет години, на подсъдим за опит за умишлено убийство. Състав на Окръжен съд – Благоевград, под председателството на съдия Красимир Аршинков, прецени, че са налице достатъчно доказателства за виновността на Веселин Бориков-Малкият Фараон, и го призна за виновен в това, че на 27.08.2017 год., между 02.25 ч. – 02.35 ч., в дискотека в село Поленица, общ. Сандански, е направил опит умишлено да умъртви Димитър Съботанов-Саботана.

Деянието е извършено чрез нанасяне на пет удара с нож в областта на двете половини на гръдния кош и корема, като е останало недовършено поради независещи от дееца причини, и е осъществено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана – престъпление по чл.119 във вр. с чл.115, ал.1 и чл.18, ал.1 от НК, във вр. с чл.12, ал.2 от НК.
 
Окръжният съд наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 /три/ години, като оправда обвиняемия по първоначалната квалификация на повдигнатото му обвинение.
 
На основание чл.66, ал.1 от НК отложи изпълнението на наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 /пет/ години.

Окръжният съд осъди подсъдимия да заплати на Д. Г. С обезщетение за причинени от престъпното деяние неимуществени вреди в размер на  7 000 /седем хиляди/ лева.

 Постановената присъда може да бъде протестирана и обжалвана пред Апелативен съд - София в 15-дневен срок.
.
Пропомняме, че версията на подсъдимия Веселин бе, че докато седял сам на бара в дискотеката, Саботана се приближил и започнал да го псува.

Изплашил се и тръгнал да си ходи, когато Саботана го нападнал в гръб с удари в главата. "Аз никога преди не съм участвал в сбивания и нямам навика да нося оръжие в себе си. Нямам обяснение как Съботанов е получил тези наранявания", твърдеше Фараона.

Пострадалия Съботанов обаче сподели съвсем друга версия за случилото се, според която, докато седял сам на бара, Веселин пръв подвикнал и го обидил, на което той не отвърнал по никакъв начин.

По-късно тръгнал да си ходи и пред входа на дискотеката бил намушкан. Свалил тениската си, за да притисне раните. Като извършител той категорично посочи Веселин Бориков. Когато бил разпитан след инцидента през 2017г. обаче, Саботана заявил, че не е разпознал извършителя. В последствие той отрече тези думи да са негови, както и подписът, положен под тях.

Общото в показанията и на двамата бе единствено, че те не са се познавали лично преди случката, за да имат някаква вражда.

На разпит пред съда застана и свидетел, който тотално се оплете и днес даде коренно различна версия за случилото се, в сравнение с тази, която дал през 2017г. Пано Джавалеков е приятел от компанията на Саботана, който го транспортирал до спешен център.

Според разказказът му по време на едно от делата, е присъствал в момента, когато Фараона намушкал приятеля му, като категорично го посочи за извършител.

В показанията, дал след инцидента, той заявил, че не е видял кой е намушкал Саботана, дори не е видял кръв и рани по него, просто му казали да кара към спешното. По никакъв начин не би могъл да разпознае извършителя, тъй като не видял нито телосложението му, цвета на кожата, косата и други отличителни белези.

Свидетелят изуми съда с разказа си, който нямаше нищо общо с предишната му версия, което съдия Аршинков посочи като сериозен пропуск на Прокуратурата. 
През август 2017 година, след сбиване в дискотека в село Поленица, Димитър Съботанов получи 5 прободни рани в областта на гърдите, след което му бе извършена животоспасяваща операция, а като извършител бе посочен Веселин Бориков.

С. Стоянов

Малкият Фараон в съдебна зала

 

 


Още за: фараона   Саботана   Сандански   нож   Още от: Крими

Принтирай статия
14 коментара
25 Януари 2021 18:46 | STROMMM
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ТАЗ МИШКА СЪБОТАНА


25 Януари 2021 18:46 | Ужасно
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Егати селяните, НОРМАЛНИТЕ ХОРА В ОБЩЕСТВОТО се грижат за семействата си, а тези деградирали отпадъци се изхождат по дискотеките


25 Януари 2021 18:53 | венци
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

нека влезне по скоро да може да се отебем на цигането с обицата че само трима не сме я опънали


25 Януари 2021 18:54 | венци
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

нека влезне по скоро да може да се отебем на цигането с обицата че само трима не сме я опънали


25 Януари 2021 18:58 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е стига го обиждайте саботана де това умрели куче


25 Януари 2021 19:16 | Ilko
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Джавалека е най-голямата мишка запалиха на татко му камионите и си е сменил показанията ще те оправи митачето


25 Януари 2021 19:37 | 99
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Еее ако не нахейтите, няма да може да заспите


25 Януари 2021 19:42 | Drago
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Скоро време ще те излекувам пано умряло куче делчевско Правиш се на мутра а всъщност си един прост шофьор


25 Януари 2021 20:19 | Гелю Батман
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Индианци вие докато се карате аз правя кинти никакви дилъри не сте вие аз сам тарикат аз държа хероина в сандански. Аз сам живо доказателство че от сандански куки и чеп за зеле не става от 15 години продавам а те са прости и няма как да ме хванат


25 Януари 2021 20:56 | Ушко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе много имена ми липсват в тия коментари- попълнете ги


25 Януари 2021 21:17 | Дзъни
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На Батман хероина е супер утре пак ще ти пиша смс Гелю да кажеш къде да се видим да си взема за 20 лева


25 Януари 2021 21:19 | коя е
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

коя е цигането с обица дайте ... инфо фб :Д


25 Януари 2021 22:09 | Очевидец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В мвр в момента работят едни кадри които не работят за благото на хората а точно обратното. Ще ви издам знания и факти които са не известни за повечето от вас, да не кажа за 98% от вас. В нашия гдбоп и дирекция вътрешна сигурност имат инструмент за идентифициране на човешките мисли, достатъчно е да имате просто телефон или лаптоп пред себе си. Хора които не са направили нищо биват подлагани на подслушване и на този инструмент за идентифициране на човешките мисли. В нашата държава не е така както казват, че съдия трябва да издаде разрешително за подслушване. Подслушват който си искат, неудобен човек на власта или на някой близък до власта. Познавам човек който е под пълен тормоз от тези същите, изтриват му хора от фейсбук приятелите, бива преследван от години без да е нарушиш закона. Харчат държавен ресурс към хора които не нарушават закона, а тези които нарушават закона са необезпокоявани. Говора, че тези виши полицаи са от най-високите етажи в МВР. Добре дошли в България.


26 Януари 2021 23:12 | Маската
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя пано толко ли е грозен или носи маска ебаси грозния миризлив селянин скоро време ше реве като вдовица за к×р
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар