След жесток екшън в Перник : Осмокласник на съд за опит за убийство, след масов бой

13 декември 2019 14:08   2 коментара   10287 прочита


 

 

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 18- годишния А. Василев . за извършено от него престъпление. Обвиняемият Василев е ученик в 8-ми клас и живее в Перник. Около 21:30 ч. на 02. 06. 2019 г. той се появил в кафене, намиращо се в кв. „Рудничар“ в града, като запитал играещи там карти лица дали знаят, че въпросният имот е негова собственост. Последвал спор между него и Д. С., при който обвиняемият я ударил няколко пъти по лицето. След като се прибрала вкъщи, тя се оплакала на родителите си за случилото се. 

Същата вечер последвала физическа саморазправа между близките на В. и родителите на С. Към тях се присъединил и А. Василев, носейки със себе си дървена дръжка от лопата. Първоначално той ударил с нея бащата на Д. С., последвала суматоха, призиви за бягство и преследване на опонентите. Обвиняемият нападнал и В. Н., който страдал от умерена умствена изостаналост. Това причинило обилно кървене в областта на главата на пострадалия. 

На място пристигнали полицейски служители и медицински екип, които транспортирали Н. до болнично заведение. От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесения удар с дървена дръжка в тила пострадалият получил тежка открита черепно-мозъчна травма. При неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ неминуемо това би довело до настъпването на летален изход. 

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото. 

В.Каменов 


Още за: бой   убийство   Перник   ученик   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
13 Декември 2019 19:10 | Aaa
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

8ми клас и е на 18 години, да не става въпрос за римляни?


13 Декември 2019 19:11 | Aaa
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

8ми клас и е на 18 години, да не става въпрос за римляни?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар