След акцията на полицията в Петрич: ОС - Благоевград реши - крупният дилър на хероин Б. Пашов остава в ареста, В. Мурлев е освободен под парична гаранция от 100 лв.

25 февруари 2020 17:14   8 коментара   14329 прочита


В Окръжен съд Благоевград днес се гледа молба от защитата за по лека мярка на задържания при акция в с. Чучулигово, общ. Петрич- Богдан Пашов, известен дилър на хероин.Пашов е бил задържан под стража след решение на РУ- Петрич, адвокат Ненов изиска от съда мярката да бъде променена и като мотиви посочи, че не е налице обосновано предположение за извършване на престъпление. Прокуратурата поиска молбата да бъде отхвърлена, тъй като подсъдимият може да се укрие и извърши друго престъпление.

Защитата обоснова иска си така:

"РС- Петрич е направил изводи единствено и само против обвиняемия. Има свидетели, на които показанията се разминават. Има и доказателства, че приятел на обвиняемия Пашов е донесъл наркотично вещество, като му казал, че това било вещество полезно за усилването на половата мощ. Ние не твърдим, че лицето има здравословни проблеми, твърдим, че просто нищо не налага най- тежката мярка. Лицето е с изчистено съдебно минало в момента и има семейство."

Адвокат Ненов подчерта още, че собственика на къщата, в която беше извършена полицейската акция - В. Мурлев е с 10 присъди и преди 4 месеца излязъл от затвора, след като излежал 7 годишна присъда за наркотици. Той обаче бил освободен под парична гаранция от само 100лв. При показанията си казал, че купувал наркотици от Пашов, но това не е потвърдено. След като бяха изслушани двете страни по делото, съдебният състав се оттегли и след кратка пауза реши, че определението на РС- Петрич относно мярката на Пашов е окончателно и не подлежи на обсъждане.

Припомняме, че след удар на полицията в Петрич, в къща в с. Чучулигово, бяха арестувани знакови фигури от ъндърграунда, за което struma.com първи съобщи. При обиск на къщата бяха намерени ел. везна и хероин.

Тогава закопчаха В. Мурлев- живял от известно време в къщата, Богдан Пашов, който е собственик на имота, заедно със съпругата му Силвия и Аспарух Трайков - Асико, обявен за издирване заради поредица от кражби. Пашов е известен на полицията, като крупен дилър на хероин, лежал в затвора след арест в Хасково.

Вени Иванова


Още от: Крими

Принтирай статия
8 коментара
25 Февруари 2020 20:47 | Цоца
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей мухльо първо провери Асико за какво е задържан а не да пишеш за кражби. помиар такъв


25 Февруари 2020 20:51 | Цоца до Вени Иванова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Венка знаеш ли че е подсъдимо да пишеш целите имена на хората


26 Февруари 2020 14:46 | симитли
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

проверете кафало и двамата му авери какво правеха по вилите по селата ни


26 Февруари 2020 15:50 | Narcisa
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Koi sa my averite ?? I kvo e pravil


26 Февруари 2020 15:51 | Narcisa
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Nevervam da w bramchel na krajbi


27 Февруари 2020 15:03 | Цоца
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Шпионите като Мурлев ги чускат


27 Февруари 2020 15:05 | Цоца
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Натопи Асо и Богдан нормално да му дадат гаранция


27 Февруари 2020 15:06 | Цоца
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мурлев гледай да не идеш в Бобов дол пак ще си удряш главата сам във вишката
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар