След 3-години години в нелегалност! Арестуваха на летище София Стоян-Буто, беглец, издирван с Европейска заповед от Унгария

23 август 2019 17:26   5 коментара   39757 прочита


Стоян се кри от правосъдието заради присъда за източване на банкови карти в чужбина, избягал и от домашен арест в Благоевград

След 3 години издирване на аерогара София снощи около 21 часа бе задържан един от специалистите в източването на банкови карти зад граница, благоевградчанинът Стоян А., с прякор Буто. Днес Окръжният съд в Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение
„задържане под стража“ по отношение на Ст.оян- Буто. Искането е на  Окръжната прокуратура по чл.43,ал.2 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест на исканото лице.

Буто е част от организирана група благоевградчани ,които системно ходеха на "екскурзии " в чужбина с цел източване на банкови карти . В Унгария, Буто бе задържан ,заедно други известни благовеградчани, сред които и Пламен Илиев -Джудиста . На 12.08.2016г. унгарските власти го обявявили за международно издирване с цел арест и предаване на основание Европейска заповед за арест за незаконно придобиване на информация от чужди платежни инструменти. 

Тогава българските власти го задържаха и му бе наложена мярка за неотклонение „домашен арест“, но Стоян успял да избяга и оттогава до 22.08.2019г е издирван.Според информация от ъндърграунда, Стоян се е укривал с години в Индонезия,където живеели негови роднини . . Съпругата и синът му живеят в Америка.

Паметливи си припомнят ,че арестът му е станал след предателство по веригата в организирата група.  Пред Окръжния съд днес, той заяви,че се е прибрал в България,за да се предаде. Въпреки това съдия Татяна Андонова остави Стоян в ареста,защото има реална опасност отново да се укрие. Мярката може да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Г. Георгиев


Още от: Крими

Принтирай статия
5 коментара
23 Август 2019 21:13 | Кеса
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Всички знаят, че беше ту тук, ту в Тайланд, синът му Мите също, ако са разпитвали както трябва отдавна да го бяха намерили.


23 Август 2019 23:17 | съдия янев
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

плаж маала съдържа редко тъпи парчета-демиревци, бистричани, ръсовски говеда..... ай на топло


23 Август 2019 23:39 | None
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Плажо - Баражо, пазете си багажо!!!!


24 Август 2019 03:46 | Майка ви
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Така е може да съдържа ретко тъпи парчета, важното е че си мишок и се криеш кой си да не те изяде някоя котка от плажа


24 Август 2019 14:03 | Бриндо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Спор нема. Плаж маала са все недоносени диваци. Увреден ДНК . А Джудиста е с излъчнане на Шимпанзе




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар