Скандална версия! Братя Галеви прибирали 30% от откупите на "Наглите"! Дупнишките мафиоти забъркани и в отвличанията

26 януари 2018 13:49   4 коментара   15334 прочита


Братя Галеви, малко преди да се покрият

Около 30% от неоткритите досега милиони, които зловещата група за отвличания „Наглите“ спечели от жертвите си, са скрити в банкови сметки в офшорни зони, които се контролират от Братя Галеви. По такава следа са работили специалните служби. Това е била и една от основните причини през 2012 г. мафиотите да бъдат обвинени, че чрез сложна система от офшорни фирми са изпирали милиони и крили данъци.

Обвиненията срещу Пламен Галев и Ангел Христов бяха повдигнати задочно, тъй като до момента са в неизвестност. Според прокуратурата общата изправна сума е била 35 млн.лв. Това са пари, придобити от рекет и наркотрафик, а за 1.8 млн.лв от тях има сериозни подозрения, че са от отвличания.

Независимо, че похитителите бяха заловени в края на 2009 г. и осъдени, полицията и прокуратурата не успяха да намерят и до ден днешен парите от откупите.

В съдебната зала стана ясно, че бандата на „Наглите“ е прибрала над 5,94 млн.лв от близки и приятели на жертвите от март 2007 г. до октомври 2009 г. Това сочиха експерти по делото. Но и на финала на процеса все още никой не знаеше къде са тези милиони. До последното заседание по делото банкнотите не бяха предявени като доказателство.

Откупите бяха плащани в евро и левове. Някои от подсъдимите твърдяха, че парите са похарчени по кръчми, магазини и пътувания. Други обясняваха, че ги закопали, но не помнели къде точно. Беше намерена само една банкнота от 100 лева в чантата на съпругата на Антон Петров – Хамстера, за която бе доказано, че е от платения откуп за Румен Гунински-младши.

Именно заради официалната липса на парите жертвите на групата не могат все още да претендират за тях. Според секретна разработка в ГДБОП не малка част от парите ги има, но отдавна са изнесени от България. Те са в чуждестранна банкова сметка, до която достъп имат дупнишките мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев.

Още през 2008 г. в МВР е имало оперативна информация, сочеща, че двамата гангстери са на „ти“ с бруталните отвличания, които по това време тресяха страната. По сигнала обаче не се е работило. Причината за това е била активната намеса на няколко висши служители на ДАНС. Имало е неофициална забрана да се предприемат каквито и да е действия спрямо Геле и Пламен.

Бившите барети всъщност са пионери в отвличанията у нас. През 2001 г. именно през тях мина похущението на един от най-богатите бизнесмени в страната, шефът на фирма „Руен“ Стефко Колев. Тогава поръчката е изпълнена от бандата на Йоско Костинбродски и Асен Петров- Шаки. Знае се, че Йосиф Йосифов – Йоско още от края на миналия век е поемал специфични задачи от Братя Галеви.

Заради овладяване на каналите за амфетамини през 2003 г. Ангел Христов и Пламен Галев се сочат и като поръчители на убийството на Филип Найденов – Фатик. А физическите килър и отново бяха момчеттаа им за мръсни поръчки – Йоско и Шаки. С подкрепата на агентите на ДАНС бандитите от Дупница решават на мястото на Йосиф Йосифов да бъде поставен Прокопи Прокопиев – Поли Културиста и това да е човекът, който пряко да извършва отвличанията. Именно по този начин се създава и зловещата банда „Наглите“.

Уговорено е също при нужда към групата на Поли Културиста да се ползват и хората на Йоско. Че двете банди имат общи корени и фактът, че Йосиф Йосифов е бил през 2001 г. съдружник на Радослав Лебешковски, който също бе подсъдим като помагач на отвличанията на „Наглите“, но оправдан на първа инстанция от съда.

Схемата на отвличанията е била проста. Корумпирани ченгета осигуряват чадър над групата на ниво служби и прокуратура, а Поли Културиста,Данчо Релето, Любо Гребеца и компания са отчитали впоследствие 30% от откупите на Братя Галеви. Срещу своя дял Христов и Галев имали задачата да заличат всички следи към парите.

Топлите връзки между Галеви и висши служители на реда никога не са били тайна в ъндърграунд средите. Христоматиен пример за това е срещата им с бившия МВР шеф Румен Петков, който разбуни духовете през 2005 г. и доведе до оставката на министъра. Неофициално и до днес се твърди, че сбирката в кръчмата е била с цел да се уговорят на най-високо ниво контролът и трафикът на амфетамини и хероин през страната.

По-скоро става дума за освободените след смъртта на Фатик канали. 6 г. по-късно тогавашният шеф на ГДБОП, вече покойният генерал Ваньо Танов публично призна, че основната тема на въпросната среща е била наркотиции това не е било тайна за антимафиотите. Бягството на Братя Галеви от страната през 2012 г., месец май, е било пряко свързано и с парите на „Наглите“.

Двамата са получили информацията от своя къртица в МВР, че им се готви ново шумно дело отделно от това, за което получиха по 6 г. затвор. По тази причина двамата духнали от страната.

„Галеви бяха осъдени на малки присъди, щяха след не повече от 3 г. да са излезли и да си харчат парите. Те обаче разбраха, че се готви и обвинение за съпричастност към бандата за отвличане, където можеха да получат далеч по-сериозни присъди – по 10-12, че и повече години. Именно за това взеха решение да избягат от България“, става ясно от думите на запознат източник.

/blitz.bg/

4 коментара
26 Януари 2018 23:05 | Гадев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Лиде голям Простак си!!!!!


28 Януари 2018 00:12 | гого
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Що пък може това да е 100 № истината.


28 Януари 2018 16:38 | S.I.M.O.
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

СКАНДАЛНО! Бойко Борисов е предложил на Ангела Меркел – България да се слее с Турция? Според Испанската RTVE! Във Фейсбук от няколко часа върви една снимка публикувана от Радост Найденова от Испания, която си е направила труда да снима текста, който върви под репортаж за България по Испанската телевизия RTVE. Текста гласи следното: „Меркел отхвърли предложението на България да се обедини ( слее) с Турция, за да може Турция да влезе в ЕС. “ Понеже сме на 100% сигурни, че Бойко Борисов от името на България е направил това предложение на Ангела Меркел искаме да попитаме какво точно е наказанието за Национално Предателство? – Докога един Национален Предател ще е министър председател? – Кога точно ще се намеси Прокуратурата, за да разследва Бойко Борисов? Надали Испанската телевизия RTVE би си позволила да пусне материал за България и нейните предложения към ЕС, ако не са на 100% сигурни в източника си и информацията с която разполагат.


28 Януари 2018 18:28 | До S.I.M.O.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нали знаеш, че тук не си анонимен и може да бъдеш съден за клевета?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар