Щракнаха белезници в съдебна зала! Задържаха под стража Марчо Марков от групата за рекет в Перник и Кюстендил

30 ноември 2017 14:38   1 коментар   7207 прочита


Апелативният специализиран наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Марчо Марков, обвинен на 21 ноември 2017 г. от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за изнудване, действала в Перник Кюстендил. Решението е окончателно, Марков бе задържан с белезници в съдебна зала.

На 23 ноември 2017 г. първата инстанция наложи на обвиняемия „Домашен арест“, като се аргументира с по-ниския интензитет на престъпна дейност в групата и чистото му съдебно минало. Същата мярка за неотклонение с идентични мотиви бе наложена на Кирил Петков. Останалите трима участници в групата бяха задържани.

Специализираната прокуратура протестира определението на съда по отношение на Марков. На делото на втора инстанция Апелативна специализирана прокуратура поддържа протеста, като изтъкна, ме Марков е бил в наказателната бригада на групата и приближен до нейния ръководител, че има опасност да въздейства върху свидетели и срещу него има още три висящи наказателни дела.

Марков е сред обвиняемите по делото срещу групата на Божидар Кузманов (за стрелбата срещу Димитър Желязков в „Слънчев бряг“), което на 8 ноември 2017 г. бе внесено с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд. Той е обвиняем и по други две дела (с внесени в съда обвинителни актове) на Софийска районна прокуратура.

Съдът отхвърли молбите за промяна на мярката за неотклонение на тримата задържани от първата инстанция. Петков единствен от участниците остава под домашен арест, след като мярката му не бе обжалвана и протестирана

Мария Колева


Още за: мярка   арест   група   изнудване   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
30 Ноември 2017 17:22 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на съда. Всички боклуци в затвора.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар