Шефът на Гражданска защита Л. Лардев уличен в кражба от хотелски комплекс “Белица”

26 май 2010 00:20   15 коментара   27776 прочита
И. Палев
И. Палев


И. Палев

Проверка на случая разкри фрапираща безстопанственост на кмета И. Палев за милиони левове, останала скрита от обществеността зад лъскавата фасада на сградата в продължение на 7 години

Шефът на Гражданска защита в община Белица Лазар Лардев бе спипан по време на кражба на маси, диванчета и цветарник от хотелски комплекс “Белица” в центъра на планинското градче.

Сигналът, че Лардев и шофьорът на кмета Ибрахим Палев товарят в уазка вещите, постъпил в полицията през почивните дни за Гергьовден и след бързата реакция на органите на реда Лардев е извикан в полицията и принуден да даде писмени показания. Според обясненията му влязъл в сградата с разрешението на заместник-кмета на Белица Мустафа Чавдарин, който му позволил да си вземе каквото пожелае от общинското имущество.

Оглед на полицаите зад фасадата на лъскавата общинска сграда показал фрапираща разруха, останала до момента скрита за обществеността. В комплекса няма нито една запазена стая или сервизно помещение - всичко е изкъртено, мебелите видимо са сечени с брадва, по изпотрошените плочки се търкалят бойлери и мивки, липсват тръби от водопроводната мрежа, по пода са струпани каси с празни бутилки от бира, няма нито едно запазено шкафче или легло, изчезнали са всички чаршафи и одеяла.

Последните спомени на беличани за хотелски комплекс “Белица” са от 2003 година, когато в огромната сграда със 150 легла, апартамент, ресторант, кухня и нощен бар, е направен ремонт за 250 000 лв. По това време сградата е още в активите на бившето “Почивно дело”, а впечатляващата сума е уредена от някогашния член на ЦК на БКП Петър Дюлгеров. Дюлгеров издействал сумата от сантимент към Белица, където е роден, и с надеждата да възроди комплекса, чийто нощен бар през последните 2 десетилетия бе любимо място за купон на младите хора както от общината, така и от Банско и Разлог.

Дюлгеров прави още един жест към съгражданите си - веднага след луксозния ремонт “Почивно дело” прехвърля безвъзмездно сградата на община Белица.

Явно заради липса на инициативност общината така и не отваря хотелската част, а през последните 7 години в ресторанта са направени само няколко цигански сватби.

Не е ясно кога точно е започнало разбиването на сградата отвътре и от кого, и то при условие, че общината е поставила там жива охрана и плаща заплати на 4-има охранители, за да пазят хотела от посегателства, което е отговорност на кмета И. Палев.

От снимките, с които разполага “Струма, е трудно да се изчислят щетите, но във всички случаи те са за милиони левове.


Още за: Л. Лардев   кражба   хотел   Още от: Крими

Принтирай статия
15 коментара
26 Май 2010 16:44 | нено
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Тоя Мустафа Чавдарин и у тях ли ще ги пусне да си вземат каквото искат да пробваме ААА


26 Май 2010 17:19 | пумата
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

тези пак нямали да се засрамят бе безо4ливи тапанари ама ви се полага бели4ани сега и у4или6тето ви затвориха.направете и жива верига и,ги пратете. вав палево.дере.да си пасат козите,ДГД,


26 Май 2010 18:01 | гражданин
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

пълна безстопанственест и безхаберие.белица е един разрушен и унищожен град .няма хара/не само млади/,няма бъдеще,няма надежда.в белица над 50% от хората са безработни.в скоро време трябва да обяви бедствено положение.


26 Май 2010 19:26 | ...
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ами това,го знае всяко хлапе,че Лазето и Мундето са крадльовци.Ако е само това което са откраднали с мед да ги намажем,но е далече повече.Те друга работа си нямат освен да оглеждат и после си взимат,защото им давали.Хорааааааааа събудете се.Не си ли задавате въпроса откъде тези двамата имат пари за уикенди в Огняново,ами от Общината взимат си,т.е дават им пак за добра свършена работа


26 Май 2010 19:46 | ЦЦЦЦЦ
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

АМИ ДА ТО ЩОМ Е С МЮСЮЛМНСКО ИМЕ Е КРАДЕЦ,МОШЕННИК И КАКЪВ ЛИ ОЩЕ НЕ


26 Май 2010 20:31 | до цццц
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Голям тъпанар си ми ти "цццц" да крадец е този Мустафа /Мунде/не защото е мюсюлманин,а защото си е крадец и мушенник,то и ние сме помаци но..... не крадем като него затова и не живеем като него,но Аллах си знае от работата скоро ще е и той ще яде само сух хляб.


27 Май 2010 06:42 | сополацо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

За крадец не ставаш сине , ти си будаааа-ллллл-ааааааа

работата е там ,че искат да преместат общината в краище.
Но и на това има решение......Белица минава към Разлог .


27 Май 2010 06:46 | сополацо-
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?v=WX2uOPV80yI


27 Май 2010 09:59 | помак от ГРАД БЕЛИЦА
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Абе тия, са малките крадци.
Голимете крадци са им началници. Ще видите че нема да ги накажат. Може да има дадат награда , че помагат за унищожаването на ГРАД БЕЛИЦА. Това им е целта.
Ама щом си траем нека ни е.Тия двамата се са уйдисали убаво и са пример,че айдуко си е айдук и религията нема значение.
То от главата на рибата вече вони, а па тия са опашката.


27 Май 2010 10:10 | ,
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тия две риби са голями акули,всички ги познаваме


16 Юни 2010 10:17 | ваш авер
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тия двамата се са уйдисали убаво и са пример,че айдуко си е айдук и религията нема значение.
Гъджю и Ръджю са пример,че религията нема значение.Продалжавайте в тоя дух,че ве видим докога.Продавйте бързо това къде сте открали,че се задава буря и да не ви остане краденото


19 Юни 2010 22:23 | ANELIQ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ТАКА КАКТО ОТКРАДОХА И ИЗНЕСОХА ВСИЧКО ОТ ХОТЕЛА ТАКА ИСКАТ И ДА НАПРАВЯТ И С УЧИЛИЩЕТО........ЗАЩО МИСЛИТЕ ЧЕ ТОЯ ТЪП ПРОСТ КМЕТ ПАЛЕВ ОТ ПАЛЕВО ДЕРЕ Е ХОДИЛ ЧАК ДО МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ДА МОЛИ ДА ЗАКРИЯТ ТОВА УЧИЛИЩЕ.....АМИ ЗАЩОТО ЗНАЕ ЧЕ КРАЯТ МУ ИДВА И ИСКА ЗА ВРЕМЕТО КОЕТО МУ ОСТАВА ДА ОТКРАДЕ И ДА ВЗЕМЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ.......ПРЕДСАВЯТЕ ЛИ СИ КМЕТ ДА МОЛИ ДА СЕ ЗАКРИЕ УЧИЛИЩЕ????!!!!!САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДА ЗА НЕГО......


21 Юни 2010 11:34 | симпатизант на Гъ и Ръ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами ще моли как не,нали и училището трябва да открадат Гъджю и Ръджю.А пък и остава малко до края на мандата и колкото повече обекти се закриват толкова по добре нали ще има откъде да крадат.
Кога ли ще има възмездие и за тия айдуци


24 Юни 2010 15:49 | пумата
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тия двамата Лазето и Мундето крадат не само от хотело,но и бензин си крадат от служебните коли лично съм гледал как един приятел на няколко пъти ги е снимал с джиесем.Крайно време да ги качи в интернет та да се видат тези айдуци...........мръсни
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар