Серия кражби и опит за измама в Пиринско

06 юли 2022 11:10   1 коментар   4778 прочита


На 04.07.2022 г. в 01 РУ Благоевград е постъпил сигнал от служител на „ВиК“  – Благоевград, че от техен обект в района на местността „Разсадника“ край Благоевград  е извършена кражба на около 50 литра трансформаторно масло и кабели на обща стойност около 1000 лв. Полицейски служители са посетили местопроизшествието и са извършили оглед. В полицейското управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК. Прокуратурата е уведомена, а работата по случая продължава.

На 04.07.2022 г.  в 02 РУ Благоевград е постъпил сигнал за извършена кражба на електрически кабел с дължина около 40 метра от обект в района на бившия ЗМК. Полицейски екип е посетил местопроизшествието, извършил е оглед  и е установил, че кражбата е извършена след пробиване на дупка в монолитна ограда. Случаят е докладван в прокуратурата, а в районното управление са образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1  от НК.

На 04.07.2022 г. в РУ Разлог е постъпил сигнал за измамена 76 – годишна жена от село Баня, общ. Разлог. Седмица по-рано в дома на възрастната жена се появил млад мъж, който и предложил да и достави дърва за огрев срещу сумата от 100 лева. Полицейските служители, поели случая, бързо издирили измамника – 17-годишен младеж от гр. Разлог. По случая е образувана преписка за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Прокуратурата е уведомена.

На 05.07.2022 г. в РУ Разлог е постъпил сигнал от служител във фирма за изкупуване на метални отпадъци, че техен специализиран камион е бил нает от лица за транспортиране на лек автомобил БМВ от спортната зала в Разлог до техен пункт. При извършването на услугата  служителят на фирмата се усъмнил в поведението на лицето, потърсило услугата,  което вместо с ключ отворило автомобила, след като разбило предното стъкло на БМВ-то и освободило ръчната спирачка.

Полицейските служители от РУ Разлог установили, че автомобилът, който е предаден за скрап, не е бил собственост на лицето, дерегистриран е, не е бил продаван или предоставян на други лица за разпореждане. Установен и задържан е авторът на деянието – 27 –годишен мъж от гр. Разлог. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК.


Още за: кражби   пиринско   кола   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
07 Юли 2022 16:00 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кадровика на ОД на МВР Благоевград Петър Петров е любовнк на шефката на сектор паспортна в ОДМВР БЛАГОЕВГРАД Радостина Димитрова - Петър Петров змията я изнудва с уволнение и спи с нея.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар