САС остави в ареста майката-детеубийца от Сандански Кр. Дунчева

26 ноември 2020 11:58   2 коментара   9895 прочита


Софийският апелативен съд остави в ареста Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че обвиняемата е автор на престъплението. Те подчертаха, че деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според съда няма опасност обвиняемата да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Обвиняемата не беше конвоирана в съда. Постъпила е декларация от нея, че не желае да участва в заседанието по здравословни причини. Нейният адвокат обясни, че имала тежко психично разстройство и на моменти дори изпада в безтегловност. Той поиска по-лека мярка и изрази съмнение, че може друг да е извършил убийството на двете деца – момче и момиче, съответно на 5 и 3 години.

"Не мога да кажа дали разбира какво се е случило. Не говори за това. Само питаше дали ще я пуснат и кога. Само мълчи и гледа в една точка. Гледам да не я разпитвам, не съм сигурен в какво състояние е. Всичко може да е в нейна вреда", обясни адвокатът

Кристина Дунчева е под отговорност за тежко умишлено престъпление. Тепърва предстои изясняване на психическото й състояние. Ако бъде призната за виновна, я грозят не по-малко от 10 години лишаване от свобода.
 


Още за: майка   деца   Сандански   арест   Още от: Крими

Принтирай статия
2 коментара
26 Ноември 2020 16:03 | Лудница
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

След 12 месеца в психиатрия ще я изпишат на свобода. Пазете си децата


27 Ноември 2020 17:04 | Ot Pijo
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Kristina obarkala si ko4inata trqbva lo e da zakoli6 bi6eto ne malkite.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар