Самоковци, обрали заложна къща в Благоевград, сядат на подсъдимата скамейка

09 юли 2019 15:19   1 коментар   5786 прочита


Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт срещу трима мъже, привлечени към наказателна отговорност за извършен от тях грабеж в заложна къща.

Двама от тях са с обременено съдебно минало. Единият е осъждан 14 пъти, а другият – 19 пъти.

В края на м. октомври 2018 г., заедно със свои познат, решили да извършат грабеж в заложна къща в гр. Благоевград, като предварително се поинтересували за такива в града.

Тримата обвиняеми потеглили с лек автомобил „БМВ“ от гр. Самоков за гр. Благоевград с намерение да реализират плановете си. След като стигнали в града, паркирали колата си при жилищна сграда, в близост до заложната къща на ул. „Полковник Дрангов“. Единият мъж влязъл в търговския обект и заявил на служителката, че желае да избере златно колие и златен пръстен на обща стойност около 800 лева за подарък. Жената извадила от стъклената витрина табла със златните накити - 20 броя златни пръстена и 20 чифта златни обеци. След това поставила на бюрото и стойка с 4 броя златни колиета, за да може той да избира. Докато той оглеждал накитите, в заложната къща влязъл и другият обвиняем. Последният се насочил към таблата с пръстените и обеците и я дръпнал с ръка.

Касиерката оказала съпротива на грабителите, обаче единият обвиняем успял да издърпа от ръцете й таблата с бижутата, а съучастникът му в същото време издърпал от лявата й ръка колиетата. Жената посегнала към паник бутона, за да сигнализира охранителната фирма, която е била ангажирана с охраната на обекта. Преди да успее да го натисне, крадецът я бутнал с двете си ръце в областта на лявото рамо. Служителката му отвърнала, а той на свой ред я блъснал с ръка в областта на лицето.

Тичайки, двамата обвиняеми напуснали обекта и се отправили към паркирания в близост автомобил, където ги чакал техния познат. След като стигнали гр. Самоков, отнетите накити били претеглени с везна и разделени между участниците в престъплението поравно. Впоследствие бижутата били продадени и подарени на други лица.

Според заключението на изготвената по делото съдебно-оценителна експертиза, общата стойност на отнетите златни накити е 10 444, 28 лв.

Предстои наказателното производство срещу тримата обвиняеми да продължи в съда.

Г. Георгиев


Още за: мъже   грабеж   къща   Още от: Крими

Принтирай статия
1 коментар
13 Юли 2019 13:40 | ....
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Щом не са пушили трева не е проблем, че имат по 10 висяща дела.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар